hur att fylla på freon i luftkonditionerings

Många gånger måste du fylla freon i din luftkonditionering för att hålla det cirkulera kall luft. Om du tycker att luften värms upp, här är några material samt åtgärder för att hjälpa guida dig genom processen.

En av de viktigaste stegen är att bestämma vilken typ av freon som du kommer att behöva fylla på din luftkonditionering. Vill du först kontrollera med manualen för att se modellnumret samt den rekommenderade freon används. Sedan se till att kolla med en professionell om du aldrig har gjort det förut eller på en betrodd webbplats. När du köper den freon, prata med någon i butiken som är utbildad inom detta område eller beställa via din VVS-tjänster.

Steg 1 – Bestäm rätt typ av Freon

Innan någon typ av underhåll eller påfyllning på freon, måste du kasta brytaren. Detta är ett viktigt steg som du kan skada dig själv, ditt hem eller din luftkonditionering enhet om du hoppar över det, hamnar i en dyr lösning. Det är viktigt att vara på den nedre tryckledningen för denna uppgift, och används främst för att lägga till freon till enheten.

Steg 2 – Kasta Breaker

Du måste börja med att installera slangen till burk freon. Normalt kan göras enkelt och med händerna. Nästa, om det finns en skruv som levereras tillsammans med det, måste du skruva in och säkra tätt. Då kommer detta att du kan punktera burken och låt freon komma ut på rätt sätt.

Steg 3 – Häll i Freon

Se till att när du fortsätter med de här stegen, att strömmen till dig luftkonditionering har stängts av helt. Installera sedan den andra sidan av slangen till luftkonditioneringen. Häll i freon och se till att inte svämma över eller toppen av. När du är klar kan du ta isär slangen hur du installerade det. Först från enheten och sedan slutligen från burken och kasta.

Vart och ett av dessa steg bör hjälpa dig att fylla på freon i din luftkonditionering. Om du aldrig har gjort det här förut, kan du kontakta en professionell för att se till att du fortsätter korrekt för viss modell luftkonditioneringsapparater enhet som du har så många av dem kan skilja sig något.

Om du utvecklar några problem på vägen, stoppa vad du gör och kontakta en fackman som skador en luftkonditioneringsenhet kan vara mycket dyrt och du inte vill att skada bygga upp försöken att lösa problemet själv. Du kan också hända att det freon är inte i behov av en påfyllning och verkligen något är fel och läcker, i detta fall, en professionell kommer att behöva gå in.