hur du skyddar din anthurium från skadedjur

Den anthurium anläggningen är en mångsidig krukväxt som kommer in över tusen olika arter: de vanligaste är flamingo blomma och araceae. De mest populära varianter av anläggningen har en enda, bred platt blad med röda, rosa eller vita blommor,. Anthuriums är tropiska växter som gör mycket bra när den förvaras i en kruka inomhus. De kan odlas i en mängd olika klimat, samtidigt som de kan blomning året runt. Under de varmare månaderna, kan de placeras utanför. Om de är placerade utanför, bör de placeras i en plats där de kommer att få massor av ljus, men det måste vara ett indirekt ljus. När temperaturen börjar falla på vintern flyttar anthurium tillbaka inuti.

Medan anthurium anläggningen är lätt att underhålla, möter de en del problem från sjukdomar och skadedjur. När den inte vårdas korrekt, några vanliga växtsjukdomar, som gråmögel kan börja ställa in. Och utan adekvat skydd, kan din anläggning bli infekterad med skadedjur som mealy buggar och anthurium trips.

skadedjursproblem

Den anthurium thrip är ett vanligt skadedjur som infests växthus och trädgård landskap i de flesta av de områden där anthuriums frodas. De finns främst i varmare klimat, men kan också hittas i kallare klimat om de har enkel tillgång till växterna,. De är vanligast i unga plantor, eftersom dessa skadedjur föredrar färska blommor och frukter. Deras skador kan beskrivas som vita streck och ärrbildning på framsidan och baksidan av spathe. I de flesta fall, efter en tid, kommer höljenas (bladen av anthurium anläggningen) misslyckas med att öppna.

Anthurium Thrips

Det finns två sätt att hantera skadedjur såsom anthurium thrip. Du kan använda kemiska och icke-kemiska processer.

Icke-kemiska Pest Protection

Om du märker att du har problem med trips, eller andra skadedjur, ta bort de infekterade bladen omedelbart. Styra alla utom kontroll ogräs och gamla blad genom att ta bort dem från fabriken så att trips inte kan börja att frodas i området,. Innan man planterar nya transplantationer och sticklingar, kan du doppa dem i 120 gradigt vatten i 10 minuter. Detta kommer att desinficera propagative material från alla trips som kan vara där.

Kemisk Pest Protection

Innan du använder någon typ av bekämpningsmedel på din anläggning kontrollera lokala riktlinjer och specifik Anthurium relaterad information. Ta bort alla infekterade eller skadade blad från området för att ge pesticiden en bättre chans att tränga in i friskare områden. Spraya på basen av unga plantor och ge det en bra täckning.

gråmögel

Angrepp av skadedjur ökar under sommarmånaderna så att du kan behöva fortsätta att spraya dina växter från maj till augusti för att ge dem det bästa skyddet. Dessa besprutning bör göras 3 eller 4 gånger varje 2 veckor,. Torka med vatten

någon typ av skadedjur kan få fotfäste innan på anläggningen, kan du även torka av blad med vatten för att hålla dem rena och fria från alla typer av skadedjur eller sjukdom som börjar bildas på växten.

Gråmögel är ett tillstånd om anläggningen där fläckar av grått börjar bildas i små partier. Efter en stund, om inte fångas, kommer det att täcka hela blad, och gå vidare till resten av anläggningen snabbt. Denna form är oftast orsakas av övervattning av anläggningen. Du kan rätta till detta tillstånd genom beskärning av de skadade blad (och sluta vattna plantan tills jorden torkar ut).