hur du tar bort repor på bambu golv

Medan hållbart och lätt att ta hand om, kan bambu golv utveckla repor som alla andra naturfiber som används för att täcka golv. Repor kan fälla smuts och damm, dulling ytskiktet på bambu golv. Följ dessa tips för att ta bort repor från din bambu golv.

Tvätta repad golvyta med milt rengöringsmedel görs för bambu golvytor. Torka med en ren trasa golvet torrt. Sand plats lätt med fint sandpapper. Med hjälp av en bets penna eller ett vax krita nära samma färg som bambu plank, färg i repan. Torka bort överflödigt vax flingor, och täcker golvytan med ett tunt lager av polyuretan.

Steg 1: Ta bort Grunda repor

Köp trä fyllmedel som är så nära den naturliga ytan färgen på bambu golv som möjligt. Om tillgängligt, få ett fyllmedel speciellt framtagen för användning på bambu golv. Tvätta bort repor och urgröpningar noga med varmt vatten och milt rengöringsmedel säkert för användning på bambu golv. Torka golvet området torrt med en ren, luddfri trasa.

Steg 2: Förbered Golv till Refinish djupa repor eller Gouges

Med hjälp av en fin slippapper, sand ut till kanterna av repor och urgröpningar. Undvika slipning över kanten på plankan för att förhindra skada på andra delar av golvet.

Steg 3: Sand golvyta

Applicera trä filler i urgröpningar med hjälp av spackel. Fyll i de djupaste urgröpningar först för att du har tillräckligt med fyllmedel för alla repade avsnitt. Torka bort spackel och plana ut toppen av mejseln så att den är slät. Skrapa bort överskotts träfyllmedel från närliggande plankor. Polera fylld med en mjuk och torr trasa för att komprimera fyllningen i hål, och ge det en slät yta. Låt fyllmedel för att sätta i några timmar, sedan sand den med fint grus (500 eller högre) sandpapper.

Steg 4: Fyll i Gouges

Sätt ett tunt lager spackel på spackel och fyll på mindre djupa repor i närheten av stora urgröpningar. Vänta trä filler torka och finslipa, sedan sand lätt

Steg 5: Fyll de grundare repor

Om fyllningen och slipprocessen har lämnat din refinished området ser märkbart ljusare än intilliggande plankor, applicera ett tunt lager av trä fläck till området för att matcha upp golvfärg. Låt träet fläcken torka på bambu golv i 24 timmar före försegling.

Steg 6: Täck lackeras området med Wood Stain

Steg 7: Täta Golvyta med polyuretan

När trä filler och fläck har torkat helt, belägga lackeras med polyuretantätning. Polyuretan är mycket hård och nötningsbeständiga, så det kommer att kraftigt minska framtida skador på bambu golv. Använd en stor pensel för att applicera ett tunt skikt av tätningsmedel. Låt det första skiktet av polyuretan torka över natten, sedan använda ett andra lager, som kan vara lite tjockare.