hur man beskär en coreopsis

Korrekt beskärning din coreopsis anläggningen gör det möjligt att producera mer blad, blommor och blommor. Det hjälper också till att hålla anläggningen ser friskare och mer attraktiv övergripande, och kommer att hålla din trädgård från att titta trångt eller rörigt. Du kan använda snabbguide om hur man beskär dina Coreopsis växter för att hjälpa dig.

Innan du börjar skära bort på din Coreopsis växter, bör du se till att du tar bort alla gamla eller torr kompost, döda löv och lösa kronblad från jorden runt plantan.

Att bli av med gamla blad och tillväxt

När du har tagit bort alla döda blad och stjälkar från runt området av anläggningen, kan du börja beskära din Coreopsis anläggningen. Att börja beskärning din coreopsis, börja med att skära bleknat blomstjälkar till en punkt som är precis ovanför där du ser nya blad växer. Fortsätt beskärning din coreopsis genom att skära ned alla döda stjälkar och blommor, men inte skära i nytt blad tillväxt eller andra områden som visas mycket hälsosam.

Beskärning av Coreopsis växter

När du har slutfört beskärning av din coreopsis växt, glöm inte att lägga till några mer allround gödsel till jorden för att uppmuntra ny tillväxt. Dessutom kanske du vill överväga att använda några superfosfat eller kyckling eller kogödsel att hjälpa din coreopsis växt växa bättre.