hur man kan förebygga ojämna golv

Förhindra ojämna golv är det första steget i alla golv projekt. Oavsett om du installerar lövträ, kakel eller laminatgolv, om golvet är ännu något ojämn din nya golv inte kommer att fungera lika bra eller sista nästan lika länge som det ska. Det kan också resultera i studs eller gnissel i golvet. Det är helt värt att investera lite extra tid och pengar för att se till att golvet är redan innan du installerar golv. Här är hur du ska kunna få en jämn golv.

Du kommer att vilja inspektera befintligt golv reglar för röta, skada eller förfall. Vissa kan bara vara gamla och behöver förstärkning. Byt ut bjälklaget om det behövs, eller förstärka befintliga golvbjälkar. Om det är uppenbart slapp i det befintliga undergolvet, kan du överväga att lägga stödbalkar för extra stöd. I många hem, särskilt gamla, kunde bjälklag vara placerade för långt ifrån varandra eller inte tillräckligt stöd för lastbehovet.

Steg 1: Kontrollera befintliga Reglarna

Underlaget är vanligen av plywood, och är också föremål för förfall och röta. Om detta är ett befintligt undergolv, utvärdera träet för att se om ersättning anges. Om du är osäker, byt ut den. Plywood är kritisk för den mängd flex i golvet, vilket kan äventyra integriteten i den golv ovanför den, om det är för mycket. Ibland är allt som behövs några ytterligare strategiskt placerade skruvarna för att fästa en viss plats. Se till att skruvarna inte placeras omedelbart intill sömmar mellan plywood blad, men i kroppen och rakt in reglarna. Konstruktionsbindemedlet kan också vara till hjälp att lägga till några ytterligare förstärkning till en besvärlig plats. Helst i synnerhet för klinkergolv, not och spont plywood är bäst att eliminera eventuella böjning runt stumfogar ark.

Steg 2: Utvärdera undergolvet

Kontrollera golvet vid olika punkter i rummet med nivån. Bedöm golvet vid olika vinklar och identifiera eventuella ojämnheter. Det finns en mängd olika sätt att jämna golvet, och ett brett spektrum av idéer och förslag kan hittas på Internet. Men det är en vanlig uppfattning att lösningen är shims (ovanpå befintligt undergolv) och ytterligare plywood kan hjälpa även utrymmen ut. Det är, förutsatt att allt som kan göras för att rätta till ojämna golvbjälkar har gjorts. Om det område som är ojämn är låg, kan det byggas upp med hjälp av shims skurna från en 2×4 med 1/2 tums plywood över toppen. Om det finns ett särskilt område som höjs, skruva den tätare i golvbjälkarna kan åtgärda problemet.

Steg 3: Utvärdera Floor

Golv kan också orsaka ojämna golv. Skeva lövträ skapar åsar i golvet. Laminat kan bubbla upp. Kakel kan bryta. Om någon av dessa är den skyldige av ojämna golv, kan den korrigeras genom att ersätta just den delen av golv.

Steg 4: Utvärdera Flooring