hur man prep en betongyta för epoxigolv installation

En betongunderlaget är den bästa yta att installera ett epoxigolv. Det finns flera viktiga förberedande steg du måste vidta för att säkerställa din epoxy golv binder tätt med betonggolvet. Följ stegen nedan för att förbereda betongunderlaget för en ny epoxy golvytan.

Töm ut betong golvyta helt så att ingenting kommer att skadas när du använder epoxy golv.

Steg 1: Ta bort alla möbler och verktyg från området

Om underlaget är mindre än 5 år gamla, är mycket viktigt detta steg. För mycket fukt och alkalinitet i betonggolvet kommer att förhindra vidhäftning av epoxin golvytan. Det kommer att bucklas och dra av på mindre än 6 månader. Få en testa utrustning på en byggnad leverans center. Ställa kupolen på golvet, registrering av vikten av den kalciumkloridprovet före och efter testet. Använd 3 fukt testare för varje 1000 kvadratfot betonggolv utrymme där du kommer att tillämpa epoxi. Om fukt Betyget är under 3 pounds per 1000 kvadratfot, är din betongunderlaget tillräckligt torr för att upprätthålla en epoxy golvytan. Om golvytan har en rating något över 3 pounds av fukt per 1000 kvadratfot, tillämpa en genomträngande sealer som kommer att stänga porerna i betong, och göra det torrare och mer stabil för att stödja epoxy golvytan.

Steg 2: Testa fukthalt och alkalinitet av betongunderlaget

Sopa betonggolvet med hård borste för att få så mycket damm, sand och annan smuts från. Tvätta golvet med ett avfettningsmedel. Om oljefläckar kvar, strö kalkpulver över dem och låt den stå över natten. Vakuum detta material upp på morgonen med butiken vakuum.

Steg 2: Rengör betongytan av allt främmande material

Epoxigolv förening inte fäster ordentligt på en yta som är för slät. Blanda etsnings Förening enligt anvisningarna, vanligen halv och halv etsning förening och vatten. Tillämpas etsningsmedlet till golvet i breda sektioner med en styv kvast, gå vänster till höger, sedan upp och ner över sektionen för att säkerställa alla delar av golvet utsätts för etsningsmedlet. Skölj av etsningsmedlet med varmt, sedan kallt vatten. Suga upp några fuktiga fläckar med butiken vakuum.

Steg 3: Etsa golvytan

Sopa golvet igen och sedan dammsuga det med en dammsugare. Använd låg tupplur rulle applikator att sätta konkreta primer i ett tunt, jämnt lager över hela betonggolvet. Låt primern torka under ca 30 minuter före blandning epoxin att tillämpa den.

Steg 4: Förbered Applicera betong Primer

Se till att din betonggolvet är ren, torr och lämpligt uppruggad med etsning och primer för att kunna bilda en överlägsen bindning med epoxi golv innan du använder epoxy, för de mest tillfredsställande resultat.