hur man producerar blå rosor

En blå ros existerar inte naturligt. Finns i olika nyanser eller rött, rosa, orange, gula och vita, blå rosor har aldrig varit naturligt i alla delar av världen. Den globala fascination med blå ros, som symboliserar mystik och strävan efter det omöjliga, att leda ett team av japanska forskare genetiskt omvandla en standard rosenbuske för att producera blå rosor. Men slutade rosor är kommersiellt tillgängliga under 2009. Det enda sättet att uppnå blå rosor är att färga vita. Håll dessa tips i åtanke att producera blå rosor.

Köp en billig behållare eller vas från alla hem varuhus som du inte har något emot att färgas med blå färg. Beroende på hur många rosor du vill färga, köpa antingen en cylindrisk form för några stjälkar, eller en större vas om du vill ha flera dussin blå rosor. Du kan även köpa en klarglas vas för extra effekt.

bara Vase

Karamellfärg i olika färger finns i varuhus och livsmedelsaffärer. Dessa är säkrare än kommersiella färgämnen, eftersom de inte är skadliga vid inandning eller spjälkas av barn eller husdjur. Det finns många nyanser av blått färgämne som, från en ljus himmelsblå till en djup marinblå. Välj den du vill färga dina rosor.

Köp karamellfärg

Fyll vasen med vatten vid rumstemperatur. Använd en dripper att lägga färg i vasen. Börja med att tillsätta några droppar och låt den späda i vattnet, och fortsätta att lägga droppar tills du får önskad färg. Ju mer färg du lägger till vattnet, kommer djupare blå färg vara. Om vattnet i vasen visar sig mörkare än du vill, slå helt enkelt över att spilla någon ut och lägga vanligt vatten.

Fyll Vase med vatten och applicera blåfärgning

Gå till din trädgård att välja knoppar av vita rosor, så att de absorberar den blå färg och blommar i blå rosor. Om du väljer mogna rosor de kommer bara att pågå ett par dagar innan de vissnar eller dö. Se till att rosen stammen är tjock och fri från dammkvalster eller några synliga skadedjur eller sjukdom. Det är viktigt att skära stjälkar efter att vattnet är beredd att undvika dem från att torka. Rosor torka ut snabbt, och kan inte absorbera färgen på rätt sätt. Men om du plockar rosor innan du blandar färgen i vatten, hålla dem i en sval fuktig plats, och dimma dem ofta för att hålla dem från uttorkning,. Håll en vass sax eller sax i ena handen medan du bestämmer var på stammen du vill göra snittet. Kom ihåg att en lång härrörde ros är vacker, men hålla höjden på behållaren eller vas i åtanke så rosorna berömma det. Gör en rak diagonal snitt på stammen, undvika en ojämn en som kan hindra rosen från att absorbera färgen på rätt sätt. Sätt rosen stjälkar i den färgade vattnet en efter en.

Klipp Rose stjälkar och plats i Vase