hur man refinish en ceder bröstet

Innan lackering någon antik ceder bröstet, har objektet bedömas. Ta reda på om bröstet kommer att förlora värde om lackeras. Det finns fall där värdet kommer att minska avsevärt när ett objekt lackeras. Rengöring av ytan noggrant kan förbättra utseendet tillräckligt för att dämpa din önskan att refinish bröstet. Var ytterst försiktig vid slipning ceder, eftersom träet är mycket mjuk och mars lätt. Var försiktig med kemiska strippor, som vissa har skadliga ångor. Öppna fönster för att ventilera området om du använder en stark kemisk strippa. Många äldre ceder kistor skyddas med shellack, vilka åldrar med en varm yta som polyuretan inte kan uppnå. Dina val är avgörande för slutresultatet.

Töm allt innehåll från ceder bröstet. Med en skruvmejsel, försiktigt bort gångjärn, lås, handtag och någon annan hårdvara på bröstet. Skrubba utsidan av skåpet med mild tvål och rena trasor. Skölj med rent vatten.

Steg 1 – borttagning av maskinvara och Clean Bröst

Om ceder bröstet är klar med shellack, använder denaturerad alkohol som en remover. Om den är klar med färg eller lack, använd lack tunnare. Använda # 000 stålull, avlägsna finish. För sidor av bålen, blöt stålull i remover val och försiktigt skrubba avsluta. Alternativt kan du använda en kemisk strippa. Applicera kemiska strippa till färdig ytor. Låt sitta tills avsluta bubblor. Skrapa bort avsluta med plast, runda kanter spackel. Upprepa båda metoderna tills all färg / shellack / lack har tagits bort.

Steg 2 – Strip Finish

Efter remover helt torkar, tvätta ytan med färgborttagningsmedel tvätt. Detta förbereder avskalade trä för målgång i ditt val. Den färgborttagningsmedel tvätta bort alla strippa rester för att undvika störningar med slutliga finishen. Slät yta försiktigt med # 0000 stålull. Använd please trasa för att rengöra allt damm. Med bomullshandskar på, kör händerna över hela ytan av ceder bröstet. Om handskarna smidigt över ytan, utan att fånga på något, är bröstet redo att avsluta.

Steg 3 – Paint Remover Wash

Om du har valt att färga din ceder bröstet, applicera ett tunt skikt med en skumpensel. Låt fläcken att sitta i 5 minuter, och sedan torka av överskottet med ren trasa. Tillåt bröstet torka 24 timmar. På nytt ansöka på detta sätt tills önskad färg uppnås. Låt sista lagret torka. Applicera skyddande yta (shellack, lack, polyuretan) med en naturlig borste. Låt avsluta torka i 24 timmar. Sand ytan med 220-slippapper. Applicera minst en ytterligare beläggning av skyddande yta, låt torka i 24 timmar. Inte sand sista lagret.

Steg 4 – Stain / Skydda

Ta reda på om befintlig maskinvara kan återanvändas. Skala hårdvaran med lämplig stripper, med hjälp av en tandborste och # 000 stålull. Ren med färgborttagningsmedel tvätt. Applicera skyddande beläggning. Innan de monterar ceder bröstet, att försiktigt sand insidan av bröstkorgen med 220-grit sandpapper höja ceder oljor till ytan. Torka med putstrasa. Installera ny maskinvara enligt tillverkarens instruktioner på ceder bröstet.

Steg 5 – Hårdvara reparation / Ersätt