hur man refinish trämöbler med lack

Många husägare som har lackeras möbler och vill ha en hållbar och glänsande yta, har funnit att refinish möbler du kan sällan hitta en bättre produkt än en lack. En lack, i synnerhet en polyuretanlack, motstår slitage och bibehåller sin lyster liksom varje produkt på marknaden. Och även om du kan höra att det är en svår avslutning att tillämpa, med rätt produkt och några förståeliga instruktioner du kommer att upptäcka att det är så lätt att tillämpa denna produkt som de flesta andra produkter som du kan välja. Här är några tips hatt kommer att hjälpa dig refinish dina möbler med en lack.

För att få slut du vill ha på din lack, bör du först välja den yta som är rätt för din applikation. För att få en som är hård men fortfarande blanka, använder en produkt med en blank yta. För en vars yta är mindre glänsande, prova en matt finish. Du kan också välja från andra ytskikt såsom satin, platt, halvblank och en hög glans.

Steg 1 – Välja Finish

Innan din lack, vara säker på att ytan du tillämpa den på har slipas och att damm och skräp tas bort. En putstrasa fungerar bra för detta ändamål. Öppna dörrar och fönster, om du kan göra det utan att damm kommer in i rummet. Du behöver god ventilation, men inte med risk för att få damm på dina nyligen lackerade ytor. Vid framställning av att tillämpa dina lack häll en liten mängd i en behållare med en mun nog att du kan doppa pensel i det. Genom att använda en andra behållare kan du undvika att få skräp i din lack container.

Steg 2 – Förbered din yta

Applicera din lack med en borste (du bör använda en naturlig borste), efter att du har laddat spetsen på din pensel med lack och har utplånats överskott lack från det. Detta kommer att hjälpa dig att undvika droppande lacken på en yta som du senare behöver rensa ut. Dra din pensel längs ytan du lackering, följer den naturliga träets ådring och hålla penseln i ett nästan vertikalt läge. Se upp för fläckar på lackytan där du har kvar droppar eller stora mängder av lack. Om du hittar dessa, gå tillbaka över dem med en tork borste.

Steg 3 – Använda din Lack

Du bör låta din lackad yta torka över natten. När du är säker på att det är torrt, använd ett fint sandpapper för att lätt sand finish. Använd sedan en putstrasa och torka av allt damm kvar från slipning. Till skillnad från andra typer av ytbehandlingar, måste du ansöka minst 4 eller 5 skikt av din lack, beroende på målet som du vill. Innan du ansöker ett extra skikt, sand föregående pälsen när ytan är torr.

Steg 4 – Slipning målgång

När du har uppnått det utseende du vill med din lack, och när det är torrt, använd en fin stålull (0000 grade) och lätt gnugga den färdiga ytan. Ta bort damm med putstrasa. Efter 6 eller 7 dagar, tillämpa en pasta vax.

Steg 5 – Avslutning