hur man reparera en elektrisk riskokare

En elektrisk riskokare är en stor apparat som ofta används för att spara en hel del tid och kraft på att förbereda snabba måltider efter en lång dag. Genom att använda en elektrisk riskokare användaren kan snabbt göra några ris utan att oroa av överkokning eller förbränning. Många gånger folk kommer att ställa in riskokaren i stället för pasta eller potatis som en sida maträtt. Liksom många elektriska apparater elektriska riskokaren kan ha vissa problem när det åldras. Det finns elektriska problem som yta som apparaten får några år på det. Många ägare kommer helt enkelt kasta den i papperskorgen och köpa en ny. Men med rätt typer av komponenter en gör det självare kan enkelt fixa sin riskokare för långvarig användning.

Innan du börjar arbeta på den elektriska riskokare du kommer att vilja se till att den inte är ansluten till strömkällan.

Steg 1 – Dra nätsladden från Wall

Ta täcker skålen av den elektriska riskokare och lägg den åt sidan. Du kommer också att behöva ta bort brännaren plattan och innerskålen. Detta gör att du kan komma till de inre delarna av spisen.

Steg 2 – Ta bort locket

På botten av de flesta elektriska riskokare finns några flikar, eller skruvar, som håller basen tillsammans. Ta bort dessa skruvar eller vika tillbaka flikarna, så att du kan ta bort basen.

Steg 3 – Ta Base av Spis

Spisen är värmeelementet kan inte fungera ordentligt. Koppla värmetråden från terminalen och testa den med multimetern. Ställ mätaren att läsa Ohm och tryck på kabeln till terminalerna. Om det står “0” ohm tråden är bra.

Steg 4 – Test Värmeelement

Om värmeelementet är bra, sedan nästa utrymme att testa motståndet. Använda multimeter igen på samma inställning och berör sonderna till motståndet. Om läsningen kommer ut till 20 ohm då motståndet är bra. Om inte, då du kommer att behöva byta ut den.

Steg 5 – Testa Motstånd

Ett annat problem som är förknippat med äldre elektrisk riskokare apparater är att brytarkontakterna kan bli smutsig eller korrodera. När detta händer de inte kommer att tillåta en fast ström att flyta när knappen trycks till stjärnan spisen. Med basen avlägsnas, kontrollera kontaktytorna. Kontrollera för att se om de bränns. Om så är fallet, måste du ersätta dessa kontakter. Om inte, sedan använda några elektriska kontakt renare och en ren trasa.

Steg 6 – Kontrollera och rena Kontakter

Steg 7 – Flytta kontakter

Om du märker att kontakterna inte vidrör när du trycker på knappen kan du åtgärda detta genom att använda en liten skruvmejsel och flytta kontakten närmare till växeln.

Med insidan bitar antingen ersättas, eller rengöras, kan du sätta den elektriska riskokaren tillbaka tillsammans. Se till att strömsladden inte kläms och att alla kablar sätts tillbaka i sitt ursprungliga läge. Skruva basen igen och ersätta skålen och täcker. Gör ett parti ris att se till att det fungerar korrekt.

Steg 8 – Byt Komponenter