hur man reparera en glasfiber båtdäck

Att veta hur man reparera en glasfiber båtdäck är förmodligen en av de mer grundläggande färdigheter en båtägare behöver lära sig. Denna enkla reparationsarbete kommer att spara båtägare massor av tid, kommer att hålla båten i vattnet längre och ut ur verkstaden, och är mycket billigt när du är klar med rätt verktyg och material. Dessutom, när glasfiber reparationer görs på rätt sätt de inte bara förlänga livet på en båt, men öka dess andrahandsvärde.

Börja med att noggrant och omsorgsfullt rengöra reparationsområdet noggrant och alla omgivningar. Var noga med att skära ut alla skadade delar och kanter, vilket rena områden och kanter på att arbeta. Sand området med 80 sandpapper och ren med epoxi eller aceton renare. Var noga med att ta på en ansiktsmask och skyddsglasögon innan du försöker arbeta med kemikalier. Också vara säker på att ge tillräcklig ventilation med hjälp av en fläkt och i en luftig miljö.

Behövs enkla material

De flesta alla glasfiber reparationer måste göras från baksidan eller undersidan av området repareras. Ge underlag i form av 1/8 tum plywood som kan uppsatt på, eller tejpade på utsidan av reparationsområdet.

Steg 1, Förberedelse är viktigt

När området som ska repareras är helt torr från rengöringsmedel och bra stöd genom att stödja materialet börjar grovbearbetning upp omgivningen av reparationsstället. Göra detta med en styv stålborste. Glasfiber behöver en grov yta som man kan följa och en stålborste eller skrapa ger rätt yta.

Steg 2, Support Area som bearbetas

Skär tillräcklig glasfiber tygmaterial för att åstadkomma en överlappning av cirka två inches. Med plywood stöd fäst vid den andra sidan av reparationen applicera ett tunt tillämpning av Bondo att fylla det skadade området. För bästa resultat tillämpar Bondo fyllmedel i tunna applikationer försiktigt bygga upp hålrummet i det skadade området. Sand den slutliga påfyllningsvapens Bondo och tillämpa glasfiber tygmaterial. Täck glasfibermaterial med en eller två lager glasfiber som behövs, och sand sista lagret smidigt.

Steg 3, Rough-up Repair Surface

För att reparera den exponerade sidan, sträcka glasfiber tygmaterial över reparationsstället, applicera ett tunt lager av glasfiber och låt torka. Arbeta glasfiber och tygmaterial för att avlägsna eventuella bubblor att säkerställa en så jämn yta som möjligt. Upprepade ansökningar av glasfiber som är nödvändiga för att bygga ytan av kaviteten eller reparera för att matcha den befintliga ytan.

Steg 4, Begin Reparation

När reparationerna uppnås, inleda förfarandet för att lägga till en slutlig finish. Tänk på, desto jämnare slip, desto bättre finish. Börja med att slipa den slutliga ytan börjar med 100 grit, arbetar upp till 220 finare grus, och slutar med 400 grit för en jämnare yta.

Steg 5, Final Efterbehandling