hur man reparera en läckande diskmaskin

Det finns flera tänkbara orsaker till en läckande diskmaskin. Du behöver inte spendera pengar på en professionell att reparera apparaten. I stället, läs vidare för att lära sig att diagnostisera problemet och vidta åtgärder för att åtgärda det.

Allmän användning kan orsaka slangar lossnar. När detta händer kommer du avsluta med en läckande diskmaskin. Detta är ett enkelt problem att åtgärda. Skruva av serviceluckan på framsidan av diskmaskinen, strax under dörren. Öppna panelen hela vägen om det är på gångjärn eller ta bort den om på krokar.

Problem # 1: Lösa Beslag

Undersök slangen ansluten till diskmaskinen. Om det är löst, kan det vara droppande vatten. Använd skruvmejseln för att dra åt klämman som håller den på plats. Därefter kontrollerar du anslutningen från slangen till diskbänken. Dra åt klämman med skruvmejseln. Nu, inspektera vatteninloppsventil. Dra åt klämringskoppling som förbinder vattentillförseln till ventilen

Problem # 2: Diskmaskin är inte Level

Kontrollera om läckage i påfyllningsslangen. Om det behövs, byta ut fjäderklämma med kuggväxelslangklämmor slangklämma och dra åt den.

Problem # 3: Läckande Door

När en diskmaskin är inte nivå, kommer vattnet pool på en sida under normal användning. Detta kommer att orsaka en läckande diskmaskin scenario. För att fixa det, behöver du tillgång till de justerbara fötterna. Ta bort frontluckan och öppna luckan helt. Ta bort den nedre diskställ. Om diskmaskinen är ansluten till räknaren, skruva det så att du fritt kan flytta den medan du arbetar.

Placera miniatyrnivå på vardera sidan av diskmaskinen på insidan. Detta kommer att berätta vilka sidor är inte ens och vad du behöver rätta till.

Arbetet från sida till sida och bakfram. När du upptäcker en ojämn sida, använd en tång för att justera fötterna. Fortsätt att kontrollera och justera tills alla sidor är i nivå. När du är klar, skruva diskmaskinen tillbaka till disken och ersätta eller stänga luckan.

När dörrtätningen åldrar, kan det spricka och misslyckas, vilket orsakar en läckande luckan. Undersöka packningen i dörren. Om det visar sig fast, då problemet kan vara dörrlåset. Justera det så att det blir tätt. Om emellertid är packningen skadas kan du dra ut det från dess spår med tången.

Placera ersättnings packningen i hett vatten så att den blir böjlig. Skjut packningen i spåret, som arbetar runt den del, med början upptill.