hur man reparera en skorsten

Om din skorsten är äldre eller om du inte har rengjorts på ett tag, reparera skorsten för att hålla det ser nya. Din skorsten eller “krona” skyddar din skorsten från försämring över tiden. En välskött skorstenen är inte bara funktionell och attraktiv, men kan också höja trottoaren värdet på din bostad.

Du kommer att behöva göra några manuella arbetet på toppen av ditt tak. Lägg en presenning enligt det område där du kommer att arbeta så att du inte skadar andra delar av ditt tak eller hem medan du reparera din skorsten krona.

Steg 1: Förbered området

Använda en hammare och mejsel för att långsamt bryta den brutna kronan bort från resten av skorstenen. Börja från utsidan och försöka att inte bryta något nära skorstenen. Var mycket försiktig, särskilt på detta område. Samla trasiga bitar av kronan i en hink.

Steg 2: Ta bort Crown

Gå ner till marken för att blanda din mössa blandning. Blanda den i en skottkärra med en hacka. Långsamt tillsätt vatten tills det blir till konsistensen som du behöver. Blanda sedan i bindemedlet.

Steg 3: Skapa Crown Blandning

Bär cement upp för stegen i en hink. Applicera kronan blandningen till skorstenen med en murslev. Sprid ut jämnt. Ta din tid och gå runt hela rökkanalen.

Steg 4: Applicera Cement

Du kommer att behöva arbeta snabbt innan blandningen hårdnar. För att hålla bubblor ut och konsistens hög, blanda lösningen med spackel mellan applikationer.

Steg 5: Lämna tillräckligt med utrymme

Lämna ca 2 inches på toppen av kronan för rökkanalen att sticka upp.

Steg 6: Slope

Du kommer att vilja lutning rökkanalen i en pyramidform. Ta din tid och jämna ut locket uppifrån, alldeles intill skorstenen, ner till botten, längst ut i rökkanalen. Detta kommer att hjälpa dränera bort vattnet från skorstenen, så se till att du gör det smidigt och jämnt. Du behöver inte mäta det, men desto bättre ser, desto gladare du kommer att vara med det.