hur man reparera en sprucken betong fågelbad

Ett konkret fågelbad är ofta utsatta för sprickor och skador när den lämnas i naturen under kalla vintermånaderna. Detta gäller särskilt om du bor i ett område där frysning och upptining är vanliga. Tyvärr, fågelbad med sprickor som tränger helt igenom skålen kommer inte att hålla vatten och kommer att förbli obrukbar tills dessa sprickor repareras. Därför, om du vill fortsätta att använda den fågelbad, behöver du reparera eventuella inträngande sprickor du hittar i det,. För att förhindra framtida sprickbildning, tillsammans med den resulterande underhåll och reparationer, du ska flytta din fågel bad från gården till ett mer skyddad plats, såsom garage, varje höst innan kalla temperaturer som i. Med detta sagt, sprickor i din fågel bad inte kräver vanligen tidskrävande eller dyra reparationer. Alla gör-det-självare kan normalt reparera ett fågelbad genom att följa instruktionerna nedan,. Saker som behövs

På din lokala hårdvara eller hem reparation butik, köpa en epoxi blandning som kan användas för att fylla sprickor i cement. Du hittar flera typer av dessa epoxi som fungerar väl på betong. Men om efter att ha undersökt de epoxi, du upptäcker att du är fortfarande osäker på vilka som fungerar bäst på din konkreta fågelbad, be en kontorist för hans rekommendation.

Steg 1 – Köp din Epoxispackel

Innan du kan börja att reparera sprickor i betong fågel bad, måste du först tömma det någon sammanslagning vatten, sedan koppla alla elektriska ledningar eller fixturer som kan anslutas till skålen.

Steg 2 – Drain Bowl och koppla Elektriska Fixtures

Innan du ansöker din epoxy, måste du ta bort alla blad, smuts och skräp i skålen, sedan rengör skålen med en skurborste och tvålvatten.

Steg 3 – Rengör Bowl

När skålen är helt rengöras, torka ordentligt med en ren trasa. Det måste vara helt torr. Annars kommer epoxin fäster inte ordentligt.

Steg 4 – Torka Bowl

Följ tillverkarens anvisningar för att blanda epoxi. Generellt är epoxi blandas i två delar. Se till att den blandas ordentligt.

Steg 5 – Blanda Epoxy

Med hjälp av en liten trädgårdsspade eller spackel, placera en liten mängd av din blandade epoxi på murslev eller kniv. Sedan, långsamt och försiktigt arbeta epoxi i sprickorna. Se till att du helt fylla sprickorna så att det inte finns några platser kvar ofylld, och sedan jämna ojämna kanter.

Steg 6 – Fyll Sprickor

Steg 8 – Fyll din skål med vatten

Steg 7 – Låt din skål till torr

Epoxi tar vanligen cirka 10 till 15 minuter för att torka helt. Var noga med att låta den torka ordentligt innan du börjar nästa steg.

När epoxin har torkat, fyll skålen med vatten och testa den för att avgöra om sprickorna tätas ordentligt och att skålen inte längre läcker.