hur man reparera en torktumlare vent kanal

En torktumlare vent kanal kan skadas på grund av en längre tids användning eller på grund av missbruk. När torken luftningskanalens skadas, orsakar det dålig luftflöde, vilket påskyndar ackumuleringen av ludd. Ibland blir ventilen igensatta och behöver rengöras. Om emellertid kanalen är skadad till en punkt vid reparation är det omöjligt, då det behöver ersättas med en ny. Läs vidare för mer information om hur man kan reparera en torktumlare vent kanal.

När torktumlaren tar längre tid att torka kläder eller skapar alltför mycket buller under drift, så se till att veta vilken typ av skada måste hanteras. Vanligtvis, om det har ingenting att göra med enheten, då det har något att göra med ventilationskanalen. Exponera torktumlaren vent kanal för att undersöka. För att göra detta, dra torktumlaren från väggen för att komma åt den bakre delen av enheten. Ta bort luftningskanalens från enheten och inspektera hela kanalen för att hitta skador.

Steg 1 – Bestäm skadans omfattning

Kanaler som bryts vid någon tidpunkt kan repareras enkelt genom att täta de brutna områdena. Detta kommer att bero på storleken går sönder. Om det är relativt liten, bara linda tejp runt det att åtgärda problemet. Men om omfattningen av skador är till den grad att tejp inte är tillräckligt, då är det bäst att köpa en ny ventilationskanal och ersätta den gamla.

Steg 2 – Använd Duct Tape för brutna kanaler

Om kanalen inte verkar ha skadats vid något tillfälle, då en orsak är en ansamling av ludd. För mycket ludd kan täppa till kanalen och orsaka luftflödesproblem. Ett sätt att rengöra kanalen är att sätta in en rörmokare orm in i den för att ta bort ludd. Börja ta bort ludd vid den nedre delen av kanalen. När bottendelen har behandlats, då den övre delen av det bör också rengöras. Den övre delen kan nås vid taket, på den yttre väggen, eller på någon plats där den kan nås. För in ormen in i den övre öppningen och få ludd ut ur kanalen. Efter rengöring, installera luftningskanalens tillbaka till den bakre delen av torken och testa om det löser problemet. Om rengöring och tätning inte fungerar, då ventilationskanalen bör ersättas med en ny och mer effektiv en.

Steg 3 – Rengör Vent Duct

Ta bort den gamla ventilationskanalen och köpa en ny med samma modell. Det är viktigt att hitta en exakt matchning, eftersom ventilationskanaler inte komma i generiska modeller. Efter köpet, följ tillverkarens anvisningar om hur man installerar ventilationskanalen på torktumlaren. Innan du slår på maskinen, se till att täta alla skarvar först.

Steg 4 – Byta Vent Duct