hur man reparera en tråd gardinstång

En tråd gardinstång är ett utmärkt sätt att hänga gardiner eller väggbeklädnader i områden där låg synlighet stången ville. De kan rymma större vidder som behövs än vad som normalt återfinns i en traditionell gardinstång. Medan trådgardinstänger är en mycket tilltalande alternativ för flera olika applikationer och ändamål, eftersom de innebär fler delar som i slutändan kan bära ner men kan de behöva reparation eller utbyte oftare än andra gardinstänger. Eftersom valstråd är knuffad ganska mycket som helst gardinen justeras, kommer detta att gängade delar slits ut snabbare, eller fransa kabeln, som kan knäppa. Lyckligtvis är reparation av en tråd gardinstång oftast en enkel och okomplicerad process. Här hittar du den information som behövs för att reparera en tråd gardinstång.

Först kommer du vill att noggrant inspektera hela staven och hårdvaran med vilken den är fäst till väggarna. Identifiera den del som har misslyckats. Hela inrättat består av de komponenter som anges ovan. Om man misslyckas, är det oftast lätt bytas ut. Men nu är en bra tid att ersätta andra delar som verkar vara fel eller som kan misslyckas inom en snar framtid.

Steg 1 – Kontrollera Rod

Det första steget vid byte någon komponent av trådgardinstång-systemet är att frigöra spänningen på kabeln så att systemet kan repareras. Om kabeln är ansluten till en vantskruv, långsamt och försiktigt använda vant att släppa spänningen på tråden. Om kabelslinga sätts fast med en krok, kan du överväga att vrida kroken att frigöra en del av spänningen innan helt enkelt försöker ta bort kabeln. De flesta kabel gardinstänger är åtdragna så att de har mycket lärt spänningen i linan och plötsliga utsläpp av kabeln kan orsaka allvarliga skador. När kabeln är urkopplad, kan du ta bort någon av komponenterna för utbyte.

Steg 2 – Demontera Rod

När du har identifierat några delar som behöver bytas ut, kan du få någon av dem på lokal hårdvara eller hem förbättring butik. Om kabeln behöver bytas, de flesta byggvaruhus bära denna i stora spolar och kan mäta och kapa behövs längd i butiken. Ta några delar som behöver bytas ut till butiken med dig. Detta kommer att bidra till att se till att du får adekvat mått på fästelement eller kabel, eller ännu bättre. Vid byte kabeln, försöka få plastbelagd kabel, vilket kommer att underlätta rörligheten för gardinerna över kabelgardinstång smidigt.

Steg 3 – Skaffa reservdelar

När den är klar, återmontera kabelstången i omvänd ordning att den togs isär. Sätt tillbaka kabelstången och dra åt med en vantskruv så att i kabeln lärs ut och det finns litet spel när kabeln deprimerad.

Steg 4 – Installera Rod