hur man reparera en trasig droppbevattningsventil

Droppbevattning är ett av de mest effektiva och effektiva metoder för att vattna en trädgård. Genom ett droppbevattningssystem, är vatten direkt kunna träffa alla dina växter. Droppbevattningssystem levererar vatten genom sin ventil. Ventiler kan slitas ut eller behöver repareras under en tidsperiod. Reparationen kan vara något så enkelt som en klippa möjligen som fastnat i ventilens magnet. Beroende på vilken typ av droppbevattningssystem du har, kan du brukar göra ventilen reparera själv. Det finns många typer av droppbevattningsventiler som att vattna dina gårdar. De flesta droppbevattningsventiler komma med en kontrollerad avstängning och ett nödstopp offs. Det kommer att finnas tillfällen som du kommer att behöva reparera eller byta ut en trasig droppbevattning ventil.

Stäng av sprinklersystemet. För att hålla vattentrycket orsakar skador på systemet från att bygga upp, stänga av huvudvattenledningen.

Steg 1 – Stänga av vattnet

Det droppbevattning ventil liknar en cylinder med tråd kommer av båda sina ändar. När du har hittat sprinklerventil, lossnar från sprinklerhuvudet. Vrid droppbevattning ventilen moturs läge och det kommer att dyka upp på plats.

Steg 2 – Lossa droppbevattning Ventil

Droppbevattning Ventilen sitter inne i sin bostad. För att öppna detta hus, vrid den övre delen av droppbevattningsventilen tills det släpps. Det bör vara fjäder samt ett flexibelt membran i ventilen. Ta bort dessa också.

Steg 3 – Ta bort droppbevattning Ventil komponenter

Använd en mjuk trasa eller fingrarna för att ta bort smuts som kan vara i membranet. Kontrollera membranet och våren för att se om det finns några skador gjort dem. Om det finns, sedan ersätta dem med nya bitar. Huset och ventilen bör också rengöras för att bli av med eventuell smuts. Denna smuts är vad kan möjligen orsaka vattnet som ska blockeras och gör droppbevattning ventilfel.

Steg 4 – Rengöring av droppbevattning Ventil och komponenter

Sätt alla droppbevattningsventilen ihop och sätta ventilen tillbaka i huvudet av droppvattenspridare.

Steg 5 – Att sätta alla bitar tillsammans igen

Vrid vattentillförseln tillbaka till droppbevattningssystem. Testa systemet för att se om det fungerar korrekt.

Steg 6 – Sätta på vattenförsörjning