hur man reparera en tvättmaskin som inte startar

Det finns inget mer frustrerande än en tvättmaskin som inte kommer att starta, men att reparera en tvättmaskin måste du först diagnostisera problemet. Kontrollera strömförsörjningen och locket omkopplaren. Ibland, efter att ha kört flera laster, kommer en maskin överhettas, i vilket fall du behöver bara låta det svalna. Om du inte är så lycklig, här gör du för att åtgärda problemet.

Innan du gör något, koppla bort maskinen och kontrollera utloppet för ström med spänningsprovare. Du kan behöva återställa brytaren. Om den elektriska källan är bra, kontrollera nätsladden för eventuella avbrott eller veck som kan ha skadat den. Konsultera din manual för att avgöra var man kan hitta överbelastningsbrytaren. Detta är särskilt viktigt om du tenderar att köra stora massor av tvätt. Var noga med att ta bort alla tvätten ur badkaret innan du träffar växeln och försöker köra maskinen igen.

Steg 1 – Bestäm problemet

När du har uteslutit dessa problem, flytta upp till locket. Mellan locket och maskinen finns en omkopplare som förvandlar din maskin på och av. Tryck på den för att se om det klickar på plats och kontrollera fliken på locket för att vara säker på att det är att trycka den på rätt sätt. Om ögonlocket switch inte klicka på rätt sätt, har du hittat ditt problem.

Steg 2 – observera och rapportera

Kontrollera om det finns skador runt metallock switch. Bent metall eller dåligt inriktade flikar är lättare att fixa än en hel omkopplare ersättare. Ta reda på om din switch använder ett kabelnät eller om du kan testa terminalerna på din switch direkt genom att konsultera din manual. Om så är fallet, har ett kabelnät separera de två delarna noggrant för att exponera trådarna.

Steg 3 – Stäng av Switch

Använd spänningsprovare för att avgöra om växeln makt är felaktig. Testa det först släpptes, och sedan med switchen nedtryckt. Om spänningen inte läser en förändring, måste du byta ut växeln. Om du modellen använder en säkring, kontrollera att liksom. En dålig säkring kan bytas ut lätt.

Kontrollera att du har din modell och serienummer i handen när du beställer ersättnings switch. Detta kan vanligtvis hittas på den övre eller topp baksidan av maskinen, eller under locket. Du kan kontrollera din lokala järnaffär för den del, eller gå online för att hitta den. När du har växeln, ta bort locket på maskinen med en skruvmejsel och skiftnycklar och ta ut den gamla växeln, och se till att notera hur den är ansluten till sonderna. Installera den nya växeln, ansluter den till sonderna på samma sätt. Beroende på modell, kan du behöva använda en skruvmejsel.

När du byter ut locket och se till att fliken är i linje med den nya växeln, du är redo att ansluta din maskin och ge det en chans. Se till att alla dina skruvar och bultar är på höger och stram, och få det tvätt gjort.