hur man tar bort en klämringskoppling

Om du har en klämringskoppling som är ansluten till en koppar vattenledning och läcker, måste du byta ut den. Men kompressionskopplingar används på koppar vattenledningar inte avsedd att tas bort, eftersom de inte kan återanvändas för att skapa en tätning. Därför behöver du vanligtvis att kapa kopparrör ovanför den komprimerade röret området och installera en ny kompressionskoppling. Denna enkla guide visar dig hur.

Innan du börjar stänga av huvudvattenledningen ventil på framsidan av ditt hem. Denna ventil är normalt placerad där din vattenmätare är.

Steg 1 – Stäng av vattnet

Välj en plats ovanför klämringskoppling som är så nära kopplingen som möjligt för att göra din del. Sedan tar bågfil och långsamt kapa röret och se till att klippa det så rakt och även när du kan.

Steg 2 – Skär Pipe

När du har klippt kopparröret, kan du börja förbereda för att installera den nya kompressionskoppling. Du måste rengöra kanterna på röret med en bit sandpapper och sedan installera en ny kompressionskoppling. Om röret är kvar för kort, kan du förlänga den med ett kopparrör kopplare. Men du måste du använda en blås touch och några löda flux att svettas de två delarna tillsammans.

Steg 3 – Förbered för att installera nya Fitting