hur man tar bort en tänd låscylindern

De flesta fordon är försedda med en löstagbar tändnings låscylinder eller “Utbytbara Cores”. Dessa har fördelen av att vara lätt avlägsnas, om nya nycklar som krävs. Proceduren kan variera mellan olika tillverkare, men nästan alla ändras med hjälp av en specialnyckel.

Om du finner det svårt att starta bilen, och har inte funnit några problem med starter eller generatorn, kan du behöva byta ut sin tänd låscylinder. Även om det här jobbet görs vanligen av en professionell auto elektriker eller en mekaniker, kan du göra det själv om du är tillräckligt säker.

Steg 1-Koppla batteriet

Du måste få “kärnan nyckeln” för omkopplaren. Kärnan nyckel är som en huvudnyckel. Snarare än att låsa bildörrarna och lås, gör det möjligt att avlägsna cylindern, eller kärna, ut ur tändningslåset hölje. Kärn nyckel används inte för att låsa upp något, men kan låsa upp en gadget utan nyckel. Till exempel, kan en skruvmejsel användas för att öppna ett lås som inte har en kärna. Felsökning och ersätta en tändningslåset är arbete som du kan göra om du följer stegen nedan.

Steg 2 Ta bort Ratt

Ta bort minuskabeln terminalanslutning från batteriet. Skruva åt skruvarna, att ta ut de övre och undre lock från kolumnen ratten.

Steg 3 Skala av Torkare och Indikator switchar

Lyfta ratten upp, genom att dra i centrum kåpan. Koppla bort kablarna som leder till hornet och ta bort ratten fästmuttern och brickan. Dra ut ratten, för att ta bort den från sin axel.

Steg 4 Ta Sleeve från Rattstång

Ta bort vindrutetorkare och indikator växlar, genom att dra bort dem.

Steg 5- Ta av tändningen

Ta bort distanshylsan från rattstången, genom att skjuta upp det efter att du har tagit bort torkar och indikatorbrytare.

Steg 6: Ta Core

Skruva loss skruvarna för tändningslåset. Dra av tändningen ut. Koppla ledningarna från kontakten på baksidan av tändningslåset. Lossa flikarna för att dra ut den.

Sätt kärnan nyckeln i kärnan av tändningslåset, som någon annan knapp. Tryck ned spärrstiftet med hjälp av en liten skruvmejsel. Vrid nyckeln om 10 grader, för att nå läget. Detta kommer att frigöra cylindern från låshuset. När nyckeln är fri, bör det vara i det låsta läget.

Dra tillbaka nyckeln långsamt från låset. Cylindern kommer också att dra ut ur huset, som du tar ut nyckeln. Observera att om du vrider nyckeln tillbaka innan återkalla kommer bara nyckeln komma ut.

Dessa steg kommer att variera, eller du kan behöva utföra några ytterligare steg, beroende på märke och modell av fordonet. Se tillverkarens bruksanvisning för mer information. Varje typ av bil kan ha en annan metod för att avlägsna en tänd låscylinder.