hur man tar bort färgfläckar på parkettgolv

Parkettgolv ökar i popularitet i flera hem på grund av dess praktiska och mysig, varm look det ger till ett rum. Men sådan golv behöver för att rengöras med extra omsorg för att behålla sina egenskaper och livslängd. När svåra fläckar måste rengöras från parkettgolv måste man använda rätt rengöringsproceduren för att kunna ta bort dem utan att lämna märken eller rester. Färgfläckar är bland de tuffaste typer av fläckar, men om man försöker att följa dessa steg han skulle lyckas genomföra en bra och framgångsrik rengöring jobb.

Börja med att fylla en hink med lite varmt vatten och sänk en gammal, oanvändbar trasa, i det. Använd fuktig trasa för att gnugga det drabbade området. Du behöver skrubba robust. De färgfläckar bör sakta börja minska i antal och konsekvens som du fortsätter, men detta händer om färgen var latexfärg och om fläckarna orsakades bara några timmar tillbaka, eftersom det fortfarande skulle vara relativt färsk.

Steg 1 – börja skura

När majoriteten av färgfläckar har gått kan du fortfarande märker att en liten yttre fläck gräns fortfarande, fast i golvet. I det fallet använder en spackel för att eliminera dem. Se till att du använder det försiktigt så att inte lämna några märken på parkett.

Steg 2 – eliminera eventuella rester med en spackel

Om du inte kan ta bort dessa återstående färg gränser, överväga skrapa området med spackel. Det är tillrådligt att oss en plast ett för att undvika eventuella skrubbsår och repor på parkett. Skrapa stadigt tills alla gränsen har tagits bort.

Steg 4 – För mer långlivade färgfläckar

När du är klar skölj med lite varmt vatten för att avlägsna eventuella skrapade färgrester och att få tillbaka din parkett naturliga utseende.

Steg 5 – skölj med vatten

Vissa färgfläckar är mycket långlivade. I sådana fall kan du behöva använda en värmepistol för att smälta bort något färgen fläcken gör det lättare att skrapa bort det omedelbart efteråt med en spackel. Men innan du gör så det är bäst att kontakta din parkettgolv leverantör eller tillverkare för att kontrollera om detta är lämpligt eftersom vissa parkett golvytor kan i slutändan får skadas om en värmepistol används. Dessutom, om du får klartecken, anser att prova denna procedur på ett diskret område för att se hur långt det är bäst att hålla värmepistol och hur länge du kan använda den på ett visst område innan någon skada kan uppstå .

Steg 6 – I allvarligare Fläcken Använd en värmepistol

Om den tidigare metoden är inte tillråda så kan du köpa en specialiserad färgfläckborttagning renare och tillämpa den på fläckarna. Återigen, se till att du kontrollera kemikalier av en sådan produkt och frågar om det är lämpligt för din parkettgolv för att undvika eventuella skador.

Steg 7 – Använd färgborttagningsmedel

Se till att du försiktig med vad metod du välja och använda de sista två metoderna endast som en sista utväg eftersom de kan lätt skada parkettgolv permanent.