hur man tar bort skunk lukt för sällskapsdjur

De oturen att ha upplevt styrkan av skunk spray, vet hur omöjligt det är att ta bort skunk lukt. Skunks spraya en stickande vätska från en körtel finns under svansen när de känner sig hotade. Husdjur normalt får besprutas mest. Agerar omedelbart är viktigt att minimera den skada av sprayen och göra det lättare att ta bort.

Steg 1-Håll husdjur utanför

Du vill ditt husdjur behandlas för skunk lukt innan du låter den i din hus, annars kan lukt fastna i möbler, mattor eller tyger.

Steg 2-Check ögonirritation

Ett husdjur som sprutas i ögonen bör tas till veterinären så fort som möjligt. Undersök ditt husdjur ögon för att se om de är röda och irriterade.

Steg 3-Förbered att ta bort Skunk Lukt

Sätt på gummihandskar och gamla kläder. Tvätta din hund eller katt med ett husdjur schampo. Skölj ditt husdjur med vatten. Tvättning med vatten och tvål är också samma steg för en person eller ett föremål besprutas med en skunk.

Steg 4-Neutralisera Skunk Lukt

För att bli av med skunk lukt måste du neutralisera doften. En blandning gjord av väteperoxid, bakpulver och diskmedel är ett effektivt skunk lukt botemedel. Du kan använda denna lösning för människor, husdjur eller något som sprutas genom en skunk. Naturligtvis bör du testa ett litet område vid användning av den på kläder, möbler eller mattor eftersom det har väteperoxid som inte kan vara säkra att använda på alla färger.

Steg 5-Skunk Lukt Åtgärd

Blanda tillsammans i en öppen behållare följande

Steg 6-Applicera Åtgärd till Pet

Arbeta skunk lukt lösningen i ditt husdjur päls. Skölj ditt husdjur och återanvända skunk lukt botemedel tills lukten minskar.

Steg 7-Ta Skunk Lukt från kläder

Tvätta kläder i tvättmedel ska ta bort skunk lukt. Inte sätta kläder i torktumlaren efter tvätt. Värmen kan fästa doft fibrerna gör det omöjligt att bli av med lukten så lufttorka kläder utanför. Om skor har en skunk lukt det bästa man kan göra är att lämna dem ute i den friska luften. Med tiden lukten bör försvinna.

Steg 8-bort Skunk Lukt från House

Om är insidan av din källare, veranda, garage eller hus sprutas med en skunk, är det första du behöver göra ventilera området genom att öppna dörrar och fönster. Använd en atomist spruta som täcker ett stort område, inklusive skrymslen och springor med en fin deodorizing dimma. Var noga med att byta luftfiltret i din ugn / luftkonditionering eftersom skunk lukt kan fastna i det och cirkulera i hela huset. Det finns flera kommersiella produkter som finns för att eliminera skunk lukt. När man använder en kommersiella produkter läsa och följ instruktionerna noggrant.