hur man tar bort spån golv

Spånskivor är en billig lösning för att andra typer av golvmaterial och är vanligast i trailer hem och äldre hem konstruktioner. Det är lätt att installera, isolerade och heltäckningsmatta eller täckt med vinyl. Spånskiva tillgänglig för installation i ett enda stycke eller i större sektioner. När det börjar bli dags för dig att ta itu med ett renoveringsprojekt och vill ersätta ordet du kommer att behöva ta bort den gamla först. Till skillnad från andra golvmaterial, har spånskiva som skall avlägsnas på ett annat sätt. Spånskivor är lätt att ta bort, men det tar längre tid att ta bort samt unika verktyg för att ta bort det.

Det är ovanligt att spån golv inte kommer att täckas med matta eller vinyl. Detta skikt måste avlägsnas innan du tar bort spånskivor. Skär försiktigt mattan på ena sidan av rummet. Ta tag i kanten du klipper och dra upp på mattan och mot den motsatta sidan. Du kommer att rippa bort från mattan nubb, spik eller lim. Skär mattan om den fastnar. Ta bort please korten med den lilla spett. Vinyl ark avlägsnas något annorlunda. Använd den lilla spett för att dra upp kanterna. Du kan dra i vinyl för att ta bort den och använda verktyget kniv för att skära bort bitar kvar. Ta vinyl plattor genom att bända bort dem från spån golvet och med hjälp av spade för att driva de kvarvarande brickor från golvet.

Steg 1 – Ta bort golvbeläggning

Sätt på arbetshandskar, skyddsglasögon och ansiktsmask. Om spån golv installeras i avsnitten sedan leta efter lösa paneler. Använd spett och kofot för att lyfta dem från reglarna. Medan de höjs du kan gripa en kant och fysiskt lyfta dem reglarna. Öppna ett fönster och använda den för att ta bort skrot golv så att den inte skapar en stor hög. För bitar som fortfarande är tätt fästa du kan använda kofot för att lossa dem från regeln och sedan dra upp dem. Försöker arbeta från baksidan av rummet mot framsidan. Detta kommer att hindra dig från att kliva i öppna områden. Spånskiva golv kan installeras i ett stort ark. För denna typ av layout som du kommer att behöva använda regeldetektor att lokalisera reglarna. Placera en markör hash märke på varje område där en regel hittas. Ställa in cirkelsåg så dess bladet är något lägre än spånskiva tjocklek. Gör en rad nedskärningar i ett avsnitt och använda kofot för att bända spånskivor från reglarna. Fortsätt på detta sätt tills spån golv är helt bort.

Steg 2 – Borttagning Spånskiva

När spånskivor avlägsnas, inspektera golvbjälkarna. Leta efter fästelement, skruvar och spikar. Det är viktigt att dessa avlägsnas innan ett nytt golv kan placeras. Använd din samling verktyg för att ta bort dessa.

Steg 3 – Finishing