hur man tar bort underlag

Ta bort underlag från ett golv kan vara lite svårt, särskilt om det har funnits under en lång tid. Denna underlaget är en bit av material mellan mattan eller faner golvytan och undergolvet själv. Det bidrar till att lägga till extra stoppning för att den övre ytan av golvet och skydda det också. Det ger också ett material som är lätt för matta eller annan yta som skall fästas också. Även med rätt verktyg till ditt förfogande, kan jobbet vara svårt arbete men genom att följa några tips, skulle någon med grundläggande DIY färdigheter kunna utföra jobbet själva.

Till att börja med, inställd för cirkelsåg djup i samma tjocklek som underlag som tas bort. Du bör då göra nedskärningar i alla av underlaget, minska dem till mindre bitar. Varje del bör helst vara ca 4 kvadratfot i området. För att mäta tjockleken på underlaget, försöka hitta ett område där det finns en värmeledning eller någon annan anläggning går i golvet, en plats där du kan se tjockleken på underlaget.

Steg 1 – förbereder

Med hjälp av nyfikna verktyget, bör du då kunna ta bort varje bit av underlag. Ta bort en bit i taget systematiskt så att när du tar bort en bit, bör du kunna få din kofot under nästa pjäs. Pop varje bit lös en i taget. Detta kan vara mycket svårt, eftersom underlaget har troligen limmas i fast på plats. Men med hjälp av en stor kofot som du kan få en hel del inflytande, bör du kunna hantera. Om underlaget är ansluten till undergolvet med spik, kan du behöva dra ut en del av spikarna med hjälp av klo hammare, lossa naglarna först med hjälp av kofot under varje panel.

Steg 2 – Ta bort Pieces of Underlayment

Steg 3 – Färdigställande

När du har tagit bort alla underlaget själv, då måste du förbereda golvet. Fortsätt genom att ta bort några spikar eller häftklamrar kvar på golvet med hjälp av klo hammare. I vissa fall kanske du vill hammare några spikar och skruvar ner i undergolvet som att ta bort dem kan orsaka skada. Det är mycket lämpligt att vara särskilt försiktig när du arbetar runt dörrar eller andra inventarier såsom inbyggda möbler eftersom det är lätt att skada något av misstag. Om någon inbyggda möbler sitter på underlaget, kan du lämnar underlaget på plats ledningen med kanten bort runt botten av skåpet.

Slutligen använder ordet skrapa för att skrapa upp överflödigt murbruk. Skopa upp detta i högar och kassera det på lämpligt sätt. Golvet bör nu vara redo för att placera nya underlag.