hur reparera en infraröd strålningsvärmare

Infraröd värmestrålare är mycket vanliga former av uppvärmning och är särskilt användbara under de kalla vintermånaderna. Infrarött ljus används för att styra TV: ns fjärrkontroll och kan även användas för specifika typer av värmestrålning. De infraröda värmarna arbetar genom att låta höga temperaturer för att flöda genom värmaren med hjälp av elektromagnetisk strålning. De är ofta små bärbara värmare som kan flyttas från rum till rum. Uteplats bastuaggregat fungerar på ett liknande sätt, eftersom huvudvärmeelementet är en inglasade lampa som gör att värmen strålas ut i rummet eller uteplats.

Om problemet du har är att värmaren inte tänds, då det finns många saker som du kan kontrollera. Först är det en bra idé att kontrollera att eluttaget fungerar. Försök att ansluta ett eluttag testare till ett av uttagen, alternativt kan du bara ansluta en annan apparat i uttaget för att ta reda på om det fungerar. Sedan ta en titt på kabeln går till den infraröda värmaren och kontrollera att det inte är krossade eller skadats på något sätt. Om det finns några skador på kabeln eller kontakten då du kommer att behöva få detta ersättas.

Steg 1 – Heater startar inte

Om du har en gasvärmare, en möjlig orsak till att det är inte längre fungera är att du har slut på gas. Tryck på vredet för att kontrollera att du kan höra gas som kommer ut ur munstycket. Om det inte finns någon gas som kommer igenom, då finns det inget tillgängligt för att bränna. Avsaknaden av gas kan också orsakas av blockeringar i rören eller ventilerna.

Steg 2 – Kontroll Finsäkringar och automatsäkringar

Kontrollera att säkringar och brytare alla fungerar korrekt och att ingenting har löst kretsen. Det är ganska ofta en säkring någonstans i dessa apparater.

Steg 3 – rengöringsmunstyckena

Om kabeln krossas eller skadas och du behöver för att ersätta den, är det enklaste alternativet att klippa av kabeln så det är kortare och sätt tillbaka en annan plugg. Beroende på var skadan är belägen, kan du kanske spara kabeln. Om du inte känner att du kan reparera detta ensam, vara noga med att konsultera en professionell eftersom din värmare är en säkerhetsrisk som bör behandlas med stor försiktighet.

Du kommer också att behöva leta efter strömsladden. Det är oftast antingen inkopplad eller löds på ett kretskort. Om den är ansluten, då helt enkelt ansluta en ersättare i. Lödning dessa anslutningar på är mycket lätt eftersom det är bara två trådar och du har massor av utrymme att arbeta med.

Om du har en gasvärmare, kan problemet orsakas av blockeringar i rören eller munstyckena. Använd tryckluft för att blåsa ut rören, och sedan använda en dammsugare för att rengöra den främre delen av grillen. Detta kommer att göra det möjligt för gasen att strömma lättare, vilket i sin tur bör, gör värmaren mycket varmare.

Det är också viktigt att kontrollera för läckor. Du kommer att behöva för att täcka rören i flytande tvål och se upp för bubblor. Om det finns några läckor i rören då rören behöver bytas ut.