hur att reparera spruckna våningar med duschhörn

Duschhörn är mycket praktiskt från en utrymmessnål och estetisk synpunkt, men det kan vara frustrerande är golvet i ett hörn dusch sprickor. Om detta händer dig, överväga att försöka göra reparationen själv innan du ringer en professionell. Med lite tålamod och uppmärksamhet på detaljer, är detta en reparation som kommer att vara mycket möjligt att reparera allt själv. Nedan hittar du steg att ta för att slutföra reparationen.

Bestäm vilken material din hörn dusch golvet är gjord av innan du kan göra ett välgrundat beslut om vilken typ av produkt för att köpa för att åtgärda sprickan. Ditt hörn dusch golvet kommer med största sannolikhet att göras av antingen glasfiber eller keramiska plattor. Reparationssatser för båda dessa material är lätt tillgängliga på din lokala järnaffär, så när du bestämmer materialet i din dusch golvet bör du gå köpa en lämplig sats för den här typen av material.

Steg 1 – Bestäm material du behöver

Om du upptäcker att din hörn dusch golvet är gjord av glasfiber, förbereda glasfiber reparationslösning till tillverkarens rekommenderade specifikationerna. I fallet med en keramisk klinkergolv, kommer du att blanda en mortel förening, återigen med tillverkarens specifikationer.

Steg 2 – Mix Materials

Om du arbetar med glasfiber spackel, applicera föreningen jämnt i och runt den spruckna område med antingen en murslev eller en spackel. Sprid föreningen över och inuti sprickan själv och omgivningen runt 2 inches eller så från sprickan. Om du arbetar med keramiska plattor, gör samma sak med murbruk föreningen du redan har blandat. Båda dessa material bör tillåtas att torka i minst 2 timmar innan du fortsätter till senare steg.

Steg 3 – Tillämpa Förening

Eftersom du vill att din dusch golvet för att vara så jämn och slät som möjligt för säkerhet och komfort, noggrant sand det område där du har tillämpat lapp förening så att det är även med resten av duschgolvet och fri från vassa spetsar. När du har slipat området fullständigt, använd en dammsugare eller putstrasa för att avlägsna eventuella rester från dusch golvet innan du fortsätter.

Steg 4 – Sand areal

Applicera en vattentät tätning till området kring den reparerade spricka i syfte att se till att du inte kommer att ha någon vattenskada i framtiden. Köp en vattentät dusch tätningsmedel på din lokala järnaffär och tillämpa den jämnt över ytan med en pensel. Om du reparera en spricka i keramik, måste du ansöka injekteringsbruk till det reparerade området med en murslev i även stroke. Ta bort överflödigt fogmassa med en ren, torr trasa eller en svamp. Du kommer att vilja att minst ett par timmar förflyta innan rinnande vatten i duschen för att testa det.

Steg 5 – Vattentät Cracked Area