hur att sprida din egen mygga växt

Mygga växter är ganska lätta att växa och kan användas för att avskräcka myggor. Dessa ofta är mycket mer populära än andra metoder för bekämpning av skadedjur, eftersom det inte finns något behov av att använda kemikalier. Mygg anläggningen officiellt kallas citronella anläggningen. Detta är en perenn eller ettårig växt.

Anledningen till denna anläggning är tänkt att avskräcka myggor är att anläggningen innehåller oljor som är mycket lika de oljor som används i kommersiella produkter som används för att stöta bort myggor. Blommorna är inte obehaglig och doften är faktiskt ganska trevligt. Det är lätt att odla dessa växter i de flesta klimat, men om du vill odla dem som en perenn, måste du ge dem lite särskild uppmärksamhet under hela vintern i kalla områden.

Steg 1: Välja en plats

Du måste först spendera tid på att leta efter ett bra ställe att plantera din mygga växter. Mosquito växter behöver för att få en hel del solljus, även om de kan tolerera partiell skugga om vädret är mycket varmt. Strö lite kompost över det område där du planterar växterna och sedan använda en högaffel att införliva detta med resten av jorden.

Steg 2: Förbereda Hole

Innan du kan plantera mygga växter du behöver för att förbereda hålet. Gräva ett hål som är så djup som den ursprungliga potten och dubbla storleken av rotklumpen. När du tar bort mygga anläggningen från potten måste du vara mycket försiktig så att du inte orsakar någon skada. Om du inte är försiktig, kommer du bryta rotklump eller stam på växten.

Steg 3: plantera Mosquito Växter

Placera växten i hålet och fylla den med jord, tryck ner med måttlig kraft och sedan vatten kraftigt. Detta bör bidra till att avlägsna eventuella luftfickor mellan rötterna.

Steg 4: Ta hand om Mosquito Växter

Om du planterar mer än en anläggning, bör du utrymme dem ett par inches isär. Detta kommer att ge varje växt tillräckligt med utrymme att sprida ut och växa.

Steg 5: Winterzing Plant

Du bör vattna mygga växter en gång i veckan. Övervattning kan orsaka rötterna att ruttna, som kommer att vara skadligt för växterna. Varje 2 månader bör du mata växterna med hjälp av gödningsmedel. Innan gödsling vatten anläggningen och vatten igen efteråt. Detta kommer att förhindra skador på myggor. Doseringen av gödselmedel som krävs beror på den styrka du använder. Det är viktigt att följa instruktionerna på paketet.

Om du vill göra anläggningen förra mer än ett år då du kommer att behöva leta efter den genom vintern. För att göra detta gräva anläggningen upp och sätta den i en gryta som är tillräckligt stor för rötterna. Under hela vintern bör du försöka hålla temperaturen på anläggningen konstant, att göra detta kommer det att vara enklast om du hålla den inomhus. Efter den sista frosten plantorna kan planteras i marken igen.