hur du reparerar engineered golv

Engineered golv är underbart för husägare som älskar utseendet på lövträ men vill ha enkel laminatgolv. Eftersom de är gjorda av skikt av trä, är den klassiska utseendet och känslan av trä finns, men de är mer hållbara än laminatgolv. Däremot skador hända och när den gör det, är det bra att veta hur man reparerar dem.

Det finns flera kit som finns för att reparera konstruerade golv. Eftersom de är gjorda av flera lager av trä som limmas och pressas samman, helt enkelt slipning och lackering är inte en möjlighet. Du kommer att behöva köpa en vaxbaserad kit för att göra reparationerna. Köp kit som ligger närmast i färg på ditt golv.

Steg 1 – repor

Se först till att du bär handskar för att skydda händerna från kemikalier du kan komma i kontakt med. Rengöra området på golvet du kommer att reparera och annan fot eller så runt den med en fuktig svamp för att hålla damm eller skräp från att komma i vägen.

Steg 2 – Förbered Floor

När golvet är helt torrt, använd en mjuk trasa för att försiktigt applicera en liten gnugga alkohol i omedelbar närhet av repan, följer detta med en bomullstuss av tvättsprit direkt i repan. Gnid bomullstuss tillsammans med grunden och kontrollera att det är mycket ren.

Steg 3 – Blanda Wax

Följ anvisningarna på golvet reparationssats att blanda vaxet för reparation. Du kan behöva lägga till färgen själv. Om du gör, helt enkelt lägga till en liten mängd i taget, blanda väl, och sedan jämföra färgen till ditt golv. När du har skapat rätt nyans du är redo att fortsätta.

Steg 4 – Reparera Scratch

Det bästa verktyget att använda för att få vaxet helt i grunden är en spackel. En plast en är bäst, eftersom det är mindre sannolikt att skapa fler repor bör handen misstag halka.

Med hjälp av spackel, skrapa tillräckligt vax för att fylla hålet på kniven. Noggrant applicera vax till scratch i en diagonal vinkel. Detta kommer att hjälpa vaxet skjutas längre in i scratch, fylla den fullständigt.

När alla repor har reparerats till denna punkt du kommer att märka att det inte är helt slät. Köra den platta av spackel över repor till nivå vaxet med resten av golvet. Lätt polera med en ren, torr, mjuk bomullstrasa tills den lyser som resten av de tekniska golv. Se till att vara konsekvent ljus i din beröring. Polering för hårt kan faktiskt dra några av vax från insidan av repan och du kommer att behöva börja om från början.

Om du inte kan hitta en bra vax kit för din konstruerade golv reparation, kan du alltid använda en krita i rätt nyans. Bara mildra den, inte smälta det, och arbeta in den i början på samma sätt som du gör med vax kit.