hur du reparerar granit bänkskivan repor

För att reparera granit bänkskivan repor den genomsnittliga gör-det-självaren måste tillämpa sunt förnuft, men kan spara tusentals dollar jämfört med att ersätta bänkskivan. Repor, skav och fula skrubbsår kan hända vid normal användning även när människor är försiktiga.

Viktigast med granit, hålla ett vakande öga på putsning av en repa är absolut nödvändigt. Ofta små skrubbsår kommer att göra susen och projektet kan snabbt ur hand med för mycket kraft. För att undvika att förstöra bänkskivan helt och hållet, försöka reparera repor genom polering ut dem långsamt.

Steg 1 – Harts Scratch Stick

För många små repor en harts repa pinne är det bästa stället att börja eftersom det inte kommer att skada den polska, men ändå lämna scratch osynlig. Även om repan kommer fortfarande att vara närvarande på bänkskivan, kommer det att inte ses av blotta ögat. Ta harts scratch pinne och skrapa den över märket i bänkskivan. Scratch stick repar och ta bort fula repor. Om detta inte fungerar, eller om du känner att det är otillräckligt för jobbet, gå vidare till steg 2.

Steg 2 – Ultra fin stålull

Om scratch är så djup att harts stick inte kommer att ta bort det, är ultrafina korn stålull eller sandpapper nästa alternativ. Långsamt slipa ytan av repan med stålull. Börja försiktigt och öka trycket tills det träder i kraft. Det är mycket värre att ta bort för mycket än för lite.

Steg 3 – Diamond slipkloss

Först arbeta endera sidan av grunden för att minimera den polska och sedan börja skur över scratch. Använd inte cirklar men små linjära rörelser. I tiden scratch kommer att skuras ut och avlägsnas. Följ med gnugga förening och sten sealer att slutföra målet. Om detta inte helt fungerar, gå vidare till steg 3.

Steg 4 – Ring Professionals

Diamond slipstenar är ett steg upp från slip egenskaper sandpapper eller stålull. Med hitta korn diamanter vidhäftade papper och sedan kopplade till en slipkloss, dessa verktyg kan du använda hårdhet av diamanter till granit yta. Detta bör ske mycket noggrant eftersom diamanterna kommer ytterligare pappersfackets andra områden som inte har skadats om du inte är försiktig.

Flytta slipblocket längs sidorna av repan först och sedan börja passerar över grunden för att polera ut. Små rörelser fram och tillbaka bör vara tillräcklig. Skölj ytan ren från skräp och damm (det bör finnas gott) och sedan använda gnugga föreningen att polera ut eventuella ojämna märken. Avsluta med sten sealer att bevara finish och kvalitet glans.

Om dessa åtgärder har prövats och scratch är fortfarande det är alldeles för djup för reparationer i hemmet. I stället för att permanent skada värdefulla granit yta, kallar proffs för råd. Professionell tätning vartannat år kan också bidra till att förhindra repor.