hur man reparera en frånluftsfläkt motor

En avgasfläktmotorn är något som du kommer att behöva för att hänga med. Du kommer att finna att mögel och mjöldagg kan börja bygga upp om fläkten inte är korrekt körs i ditt badrum. Du måste se till att utformningen av ditt rum kan tillåta ångan att gå upp i fläkten. Reparationen på en frånluftsfläkt motor är något som kan vara ett besvär, men det är något som du kommer att behöva göra. Mögel och mjöldagg kan vara farlig och har en distinkt doft som också kan skapa allergier.

Det första som du behöver göra är att få el avskurna i badrummet. Detta är något som måste göras innan du ens börja arbeta på fläkten. Även om du inte planerar att arbeta på motorn direkt, måste du ändå se till att el är helt avstängd innan du gör något med din frånluftsfläkt.

Steg 1 – Förbered

När du har strömmen avstängd, kommer du behöver för att locket tas bort. För att göra detta, måste du skruva varje skruv med skruvmejsel. Se till att du ställer in skruvarna åt sidan och inte förlora dem. Om locket som du tar bort har målats över då du kommer att behöva få det lossnade med en spackel. Du kan också använda skruvmejsel för detta. Det är viktigt att du är försiktig när du tar bort locket för att se till att du inte dra av sheetrock som du går.

Steg 2 – Ta bort locket

Du kommer att behöva ta en ordentlig titt på din fan innan du bestämmer vad som är fel med det. Leta efter saker som lösa trådar som helt enkelt kan behöva kopplas. Du bör också hålla utkik efter någon överdriven smuts och skräp som kan orsaka fläktmotorn att sluta arbeta.

Steg 3 – Kontrollera Fan

Du är nu redo att dra ut din frånluftsfläkt. Se till att du kopplar den första. Du bör endast göra detta om du inte kunde hitta något fel med själva fläkten. Du kommer att kunna få fläkten ut genom att tillämpa lite tryck. Du måste vara helt säker på att alla skruvar har lossats innan du försöker ta bort fläkten. Se till att glödlampan som finns i fläkthuset har varit avstängd ett tag och är kall innan du försöker skruva den.

Steg 4 – Dra ut frånluftsfläkt

Du kan behöva ta ut motorn och ta med den till din lokala järnaffär för att få en ersättare. Se till att du tar det med dig så att du kan få rätt modell och storlek.

Steg 5 – Byt Motor