hur man reparera en hydraulisk domkraft

En hydraulisk domkraft används för att lyfta tunga fordon för att kunna arbeta under dem. Denna typ av domkraft arbetar genom processen av vätska komprimeras genom cylindrar på domkraften. Då handtaget pumpas, cylindrarna trycker på trycksatt hydraulvätska som ger den kraft som behövs för att lyfta fordonet. När den hydrauliska domkraft inte fungerar korrekt, kan de repareras helt enkelt med grundläggande verktyg.

Varje gång du kommer att vara att arbeta, eller bibehålla, måste din hydrauliska domkraft vara ren innan du gör något av arbetet. Om någon typ av skräp eller smuts och kommer in i hydraulvätska den kan göra en hel del skada på insidan av cylindrarna. Använd butik trasor för att torka ner cylindrarna innan du öppnar någon av cylindrarna.

Steg 1 – Rengör hydraulisk domkraft

När en hydraulisk domkraft inte fungerar, för det mesta är det på grund av ett fel i kontakten, eller om det finns smuts i hydraulvätska. För att reparera domkraft du måste ta bort denna gummiplugg. Det är vanligtvis placerad på toppen av cylindern. Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända upp gummipluggen. Om kontakten är skadad, måste du ersätta det.

Steg 2 – Ta bort kontakten på Cylinder

Inrätta en hink under hydraulisk domkraft och vrid den så att vätskan kan rinna in i den. Titta in i cylindern för att säkerställa att det inte finns någon mer skräp om inuti själva cylindern. Om det finns en del skräp, blåser ut den med en del tryckluft.

Steg 3 – Tappa hydraulvätska

Med alla hydraulvätska ut ur domkraft kan du sedan fylla cylindrarna med färska vätskor. Beroende på storlek och märke, av domkraft mängden vätska som du kommer att använda kommer att variera. Men vill du se till att cylindern är full. Om du inte har tillgång till hydraulvätska, kan du använda 5W-30 motorolja som ett substitut. Om du gör det, bör du ersätta den med hydraulvätska så snabbt som möjligt.

Steg 4 – Byt hydraulvätska

Kontrollera gummipluggen innan du sätter tillbaka på plats. Rengör det med en trasa för att se till att det inte finns någon smuts på den. Ställ in den i hålet i cylindern och tryck fast. Pluggen bör sitta platt utan någon form av rynkor i det som kan orsaka luft läcker in i cylindrarna.

Steg 5 – Byt gummipropp

När vätskan har ersatts bör du inte har några andra problem. För att vara säker bör du testa domkraft flera gånger innan någon avsevärd vikt på det. Lyft armen flera gånger för att se till att trycket håller. Placera domkraften under ett fordon och börjar lyfta den. Se till att trycket kan hålla vikten innan du använder den på ett fordon som du arbetar med.

Steg 6 – Test Hydraulic Floor Jack