hur man reparera en ismaskin vattenlinjen

Fastställande din ismaskin kan vara avgörande om du använder den regelbundet, och det är inte svårt att reparera ismaskin vattenledningar. Dessa delar är ofta repareras av experter, som vet var varje anslutning går och måste kontrolleras, men du kan fortfarande försöka att ersätta din ismaskin om du har en ersättare ismaskin kit och några grundläggande reparationsinstruktioner. Allt du behöver göra är att följa några enkla riktlinjer för att få jobbet gjort snabbt och enkelt, och projektet ska bara ta dig ett par timmar.

Det första steget är att ta bort ismaskinen så att du kan väl undersöka sin vattenlinjen. Stäng av kyl och frys i rutan breaker, så det finns ingen ström till den. Ta ut ismaskinen genom att skruva ismaskinen från hyllorna, och sedan kopplar ledningarna från baksidan av kylskåpet. Ta bort vattenlinjen genom att dra den från både kyl och frys själv, och ismaskin.

Steg 1 – Ta ismaskinen

För att komma åt vattenlinjen, måste du ta bort panelen från baksidan av kyl och frys så att du kan komma åt de elektriska anslutningarna. Använda din ismaskin manual, bör du kunna hitta rätt plats för dina kontakter, så att du kan se var gränsen ska gå, Dra i alla dessa bitar, och sedan ta ut vattenledningen från framsidan av frysen .

Steg 2 – Ta bort vattenlinje

När det är klart, måste du kontrollera din vattenlinje för tecken på skador på din vattenlinjen. Du kan märka tecken på sprickor eller sprickor i sömmen. Dessa tecken är ganska förvirrande, så du kan överväga att ersätta den helt och hållet. Anther alternativet är att använda tejp runt splittringen i vattenlinjen, eller kanske en annan vattentät tejp. När du har hittat problemet kan du byta vattenlinjen i anslutningarna på baksidan av panelen, och sedan till vattenlinjen själv. Skruva ismaskinen på plats på hyllorna, så att du bara dra ut ishink när ismaskinen är i drift.

Steg 3 – Kontroll av Ice Maker Water Linje

Innan du avsluta projektet måste du kontrollera att din ismaskin fungerar. Slå på strömmen igen på brytaren och slå sedan på ismaskinen. Du bör höra ett svagt muttra, och sedan isen börjar bildas i hinken. Låt stå i flera timmar, och sedan kontrollera att ismaskinen har producerat bra is och att vattenanslutningen inte läcker.

Steg 4 – Efterbehandling

Om du funderar på att köpa en ismaskin, ta en titt på Ice Makers Köpguide.