hur man reparera en utomhus skiffer vägg

En utomhus skiffer vägg, utsätts för många miljöfaktorer kan skadas med tiden. En av de viktigaste problem som måste repareras är alger och mögeltillväxt. Det finns också fall där de enskilda plattor bryta, på grund av exponering, fukt och extrem värme. Här är några sätt att reparera eventuella skador.

Syre blekmedel kan lösa missfärgningar orsakade av organisk tillväxt, såsom mögel och alger. Skrapa eller borsta bort färska alger. Blanda syreblekmedlet med vatten i en plastbehållare i enlighet med tillverkarens instruktioner. Använda en svamp eller en sprayflaska för att applicera lösningen på väggen. Låt lösningen under cirka 10 minuter. Borsta ytorna för att avlägsna lösningen. Skölj noggrant med vatten.

Steg 1 – Rengöring Organisk tillväxt

Använd epoxi att lappa knäckt och brutna plattor. Epoxi är en mycket stark förening och är resistent mot vatten, fläckar och mögeltillväxt. Ta bort allt löst skräp från sprickor med en dammsugare. Förbered epoxi mix och injicera epoxi i hålen. För mindre sprickor, använd en tandpetare för att fylla sprickor med epoxi. Om sprickorna inte lappat eller bundna, kommer sprickorna förvärras och kan leda till allvarliga flisning. Om detta blir fallet, brutna plattor måste bytas ut mot nya.

Steg 2 – reparation av skadade plattor

Skrapa fogmassa runt den skadade kakel för att lossa den från dess plats. Du kan använda en tunn mejsel för att ta bort injekteringsbruk.

Steg 3 – Byta skadade plattor

För att ta bort de skadade kakel, infoga spetsen av mejseln i undersidan av plattan och knacka lätt med en hammare. Om kakel inte vika, försöka chiseling från centrum för att bryta kakel. Fortsätt att bryta kakel tills den lossnar helt. Nagga murbruk under det också, för att ge utrymme för att ersätta.

Steg 4 – Tätning av Slate Wall

Blanda en tillräcklig mängd av thinset och tillämpa det vid platsen för det borttagna kakel. Skjut ersättare i hålet. Kontrollera om det är nivå. Omger kakel med maskeringstejp för att hålla plattan på plats. Tillåta THINSet härda i 4 till 6 timmar. Du kan också använda en cement kakellim eller använda ett kitt kakellim om bruket är lite tungt för vägg användning.

Blanda inte slipas injekteringsbruk och fylla luckorna kring ersättnings kakel, med en gummi flyta. Låt injekteringsbruk botemedel. Följ samma procedur för andra brutna plattor i behov av ersätter.

Täta väggen för att ge det skydd mot fukt. En membranbildande sealer är perfekt för plattor som utsätts för kraftiga regn och snö. Denna typ av sealer stöter bort vatten och hjälper till att förlänga livet på stenen. Applicera sealer enligt tillverkarens instruktioner. Använd en pensel eller roller, eller spraya sealer direkt. Layer flera tunna lager sealer. Vänta tills sealer att torka och du är klar.