hur man skyddar korrugerad plåt sidospår från korrosion

Korrugerad plåt sidospår fortsätter att vara ett populärt val för sidospår för många husägare. Det har flera fördelar som delvis står för sin höga popularitet med husägare. Stål spåranslutning är en av de mest hållbara sidospår material som finns tillgängliga. Den har också en hög motståndskraft. Den vågliknande struktur korrugerad plåt bidrar till styrkan i sidospår. Stål spåranslutning är brandsäkra, bugg resistenta och kommer inte att ruttna. Dessutom är det ett prisvärt alternativ i sidospår material som tilltalar många husägare. På den negativa sidan, är stål sidospår känslig för korrosion med tiden, särskilt om inte skyddade. Nedan är en guide som hjälper till att skydda din stål sidospår från korrosion. För de mest effektiva resultaten, är det bäst att använda en kombination av metoder. Detta kommer att öka effekten av den skyddande barriären appliceras på din stål sidospår.

Rostskyddsfärger används vanligen för att åstadkomma barriärskydd till stål sidospår. Målarfärger används tillsammans med en primer. Färgerna innehåller inslag av zink eller aluminium med ett silikonharts för att skydda stål sidospår. Målning kan göras när vädret är lämpligt. Det är bäst att måla i svalt, torrt väder. Men när tillämpas ett skikt av färg är inte helt fuktsäker. När de utsätts för fukt tillräckligt länge, sker korrosion oundvikligen. Dock är fina med att använda färger för att skydda stål sidospår att du får välja vad färg du föredrar. Detta ger dig mer flexibilitet för att uppnå den önskade färgschemat för ditt hem.

Målning

Zink och aluminium är de vanligaste materialen för att sporra stål sidospår. Hela ytarean av sidospår är belagd med den zink- eller aluminiumlegering. När den appliceras på rätt sätt, de fungerar som en barriär mot agenter korrosion, främst fukt och temperatur. Agenter korrosion attackera galvanisering av metall och så småningom förstöra den. Skyddsbeläggningen offras men stål sidospår förblir opåverkad av korrosion. Eftersom galvanisering metall slits bort med tiden, blir det nödvändigt att galvanisera stål sidospår på en regelbunden basis.

galvanisering

Detta innebär att belägga stål sidospår med ett tunt lager av en annan skyddande metall. Zink, kan krom, kadmium eller nickel användas som beläggningen. Inte bara elektroplätering ge stålet sidospår skydd mot korrosion, även förbättrar utseendet genom att ge den ett blankt utseende. Galvanisering innebär elektrolys genomförs i ett elektrolytiskt bad med hjälp av elektricitet. Galvanisering är bäst utförs av en professionell på grund av att den tekniska processen inblandade.

Galvanisering

Detta innebär sprutning zinklegering på stål sidospår. Speciella verktyg används för att spraya zinklegering. Det är viktigt att spraya periodiskt för att bibehålla zink barriären eftersom den består av en tunn skyddsbeläggning. Besprutning var två till tre år kommer att ge ett effektivt skydd mot stål sidospår mot korrosion. Om du bor i ett område som har hög luftfuktighet och salter är det bäst att spraya oftare. Detta kommer att ge ett bättre skydd mot korrosion.

zink Prutning