hur man tar bort beadboard panel

Lika bra som beadboard panel kan vara att lägga till funktionell inredning till ditt hem, kan du också vara bra att veta hur man tar bort det om du vill ändra designen accent till ett rum. Genom att följa några enkla steg, kommer du att uppgiften är inte så svårt som det kan verka.

Beroende på omfattningen av beadboard paneler som har monterats, kan du finna dig att behöva ta bort den från runt ett vägguttag. Med detta i åtanke, stänga av strömmen innan något arbete påbörjas. Testa om strömmen är avstängd genom att koppla in en apparat och se till att det inte går att starta.

Steg 1 – Slå av strömmen

Det finns flera olika typer av beadboard paneler som finns och som innebär att det kommer att finnas olika metoder för borttagning. Börja med att undersöka panelerna för att se om du kan avgöra det bästa tillvägagångssättet för att ta bort den. Många sorter kommer att innefatta en trim på toppen, botten eller båda som kommer att behöva tas bort först. Vidare kommer denna undersökning att du arbetar hur panelerna är fäst på väggen som vissa versioner använder en tunga och spårmetod medan andra kräver ett lim. Undersök området kring eluttag och den punkt där den paneler når slutet på en vägg.

Steg 2 – Undersök paneler

Om det är nödvändigt att göra det försiktigt skruva skydden för eluttag och ställ skruvarna åt sidan så att de kan hittas igen senare. I detta skede kan du också kolla alla gränser panelerna för att göra någon krävs arbete. Om limmet har använts, noggrant och försiktigt köra en Stanley kniv längs kanterna av panelerna för att skära bort limmet. Alternativt tillämpa vissa lösningsmedel med en pensel för att lossa limmet.

Steg 3 – Förbered

Steg 4 – Ta bort Trim

Steg 5 – Ta bort paneler

Om trim utgör en separat del av beadboard paneler, bör detta tas bort först. Arbeta en skruvmejsel mellan panelen och trim i ena änden för att bända den från sitt innehav. När du har rubbas en liten del, använda ett par handskar till stadigt grepp det och dra det på sin plats, fortsätter längs med trim tills den är helt borttagen.

Med trimmar inte längre på plats, bör det vara lättare att ta bort beadboard panel. Med början vid en av kanterna och beroende på mängden tillgängligt utrymme, arbetar en skruvmejsel eller kofot i springan mellan panelen och väggen för att bända bort dem. När du har möjlighet, grepp panelerna och dra bort dem för hand. När du når där utlopps täcker var utrustade, trä dem genom hålet innan du drar panelerna bort. När all panel har tagits bort, kommer du att vara i stånd att rätta till väggen om det är nödvändigt.