hur man tar bort ett stycke badkar surround

Det första du bör veta när du tar bort en bit badkar surround enheten från din befintliga badrum är att du kommer att skilja lim och tätningsmedel från badkaret och väggen. Det är troligt att alla väggpaneler och badkaret kanter, liksom eventuell putsning, hålls med ett vattentätt tätningsmedel. Du kommer att behöva rengöra alla tätningsmedlet innan du installerar nya armaturer. Utöva försiktighet medan du gör denna process för att begränsa mängden röran, och för att undvika att skada dina väggar.

Det första att ta bort är de faktiska inventarier i ett stycke badkar surround enhet, så att när du har det befriats från sin position, helt enkelt kan dra sig ur sin viloplats. Använd en skruvmejsel för att ta bort fästskruvarna på handtagen, och sedan pop dem. Ställ dessa åt sidan om du kommer att återanvända dem i en ny enhet som installeras. Försök att hålla alla delar och skruvar ihop, för att undvika dem från att gå vilse. Själva kran allmänhet skruva på en räknare tråd, vilket betyder att det är inte vänster för att lossa och rätt att dra, men det motsatta, som hindrar den från att bara lossna. Använd en skiftnyckel för att ta bort och ställ in den på sidan också. Detta skulle också innebära att ta bort avtappnings, och du kan stoppa en trasa i det, för att förhindra att avfall från att falla in i linje medan du arbetar.

Steg 1 – Ta bort alla Fixtures

Använd din hammare ovanför stänkskydd eller väggpaneler runt kanten på din ett stycke badkar surround för att ta bort trim. När dessa tas bort bör du se ett gap mellan detta trim och väggen, och det bör tätning i det också. Använd din spackel eller ens plan rakkniv att sänka tätningsmedlet och frigöra panelerna från väggen utan att skada den. När du har dessa bort, kommer du då se samma gap mellan ditt badkar och väggen. Använd den platta rakkniv att raka överflödigt lim och tätningsmedel från väggarna så att de är tillbaka till att vara en plan yta igen. Detta kommer att förbereda området för framtida installation.

Steg 2 – Ta Wall Board Trim

När du har kranen och väggarna bort från ett stycke badkar surround-system, kommer du att följa samma grundläggande stegen för att ta bort badkaret ur sitt läge. Vissa enheter har bak eller vidarebefordra åtkomst hål, där badkaret bassängen kan skruvas på plats, vilket är mycket ovanligt. Om du har denna typ av badkar, kommer det innebära unbolting enheten innan du försöker ta ut, för att undvika rippning bitar från golvet. Ta den platta rakkniv till tätningsmedlet runt kanterna och använda brytjärnet på högkant för att dra det gratis. Du kan spara din vägg från skador medan du gör detta, genom att placera en lång plan skiva mellan spett och väggen, som även kommer att fördela momentet trycket från stans en kofot hål i väggen. Att göra detta kommer också bidra till att ge extra extra hävstång.

Steg 3 – Ta bort Tub från Befattning