hur man tar bort glasfiber pool fläckar

Glasfiber pooler är i allmänhet enklare och billigare att underhålla än andra typer av pooler. De lider sällan av pool fläckar när väl underhållna och hanteras. De behöver också färre kemikalier och små mängder av elektricitet. En annan attraktion av glasfiber pooler är att de har släta ytor som inte kommer att skära eller skrap simmare.

Missfärgning som liknar badrumsringar kan dock visas på vattenlinjen på grund av solbränna krämer, kroppsoljor och metallerna i poolen kemikalier. Rost kan också bygga upp i en glasfiber pool, och orsakas av kemikalier och mineralfyndigheter. Rostfläckar är lite svårare, men med rätt verktyg och utrustning kan tas bort lätt.

Steg 1 – Ta bort Ljus badrum ring Stains

Läs bruksanvisningen för instruktioner om hur man tar bort badrums ringar och andra former av fläckar från din pool eller ring tillverkaren direkt för tips och förfaranden. För alternativa och kompletterande lösningar följer tipsen nedan

Steg 2 – Ta bort Heavy badrum ring Stains

Applicera kommersiella produkter som Off the Wall, Jack Magic Blue Stuff, och pool kakel rengöringsmedel på ljus badrum ringar som finns runt poolen. De är kända för att effektivt avlägsna badrums ringtyp fläckar. Du kan också använda vinyl renare eller icke-slipande plattor som inte var ursprungligen avsedd för pool användning.

Steg 3 – Ta bort Rust

Ett annat sätt att ta bort ljusfläckar är att skrubba det drabbade området med en svamp, tvål och varmt vatten. Du kan också använda flytande diskmedel som ett alternativ till tvål.

Steg 4 – Stain och korrosionsskydd

Sätta oxalsyra i vatten för att avlägsna tungbadrumsring fläckar. Vattnet kan se grumlig under några dagar efter behandlingen. Kör pool filter för att rensa grumligt vatten och häll sedan klor. Följ tillverkarens specifikationer som den mängd klor för din storlek pool. Se till att pH-balansen i vatten är 7,5 när poolen filtret används.

Mr Clean Magiskt suddgummi är en annan effektiv badrum ring produkt. Skrubba den flytande lösningen i det drabbade området tills det klarnar upp. Lösningen är mild och inte kommer att skada ytan. Använd inte kommersiella typ slipborstar eller rengöringsmedel när du tar bort fläckar, eftersom det kan skada din pool.

För rost, tillämpa en C-vitamin tablett direkt på fläcken tills det klarnar upp. Om fläcken orsakas av metall, skulle rost normalt upplösas snabbt. Använd en mjuk borste för att avlägsna överskott rost. När du har rost infektion utspridda över poolen, sätta askorbinsyra pulver till din pool filter. Följ tillverkarens specifikation för optimala resultat.

Ett annat sätt att lösa rost är att gnida klortabletter på de drabbade områdena. Använd en mjuk borste för att ta bort envisa och överskott fläckar.

För att förebygga, ta bort alla främmande metallföremål från poolen. Följ tillverkarens specifikationer när du lägger till eller sätta kemikalier i vattnet. Också lägga metallbehandling när du lägger vatten till poolen. regelbundet kontrollera din pool pH, se till att det alltid är på ideala nivåer.

Pool fläckar måste rensas direkt, eftersom de blir envis och svårt att ta bort när det lämnas obevakat under en längre tid. Det rekommenderas att använda hushållsprodukter första såsom tvål och vatten när du tar bort fläckar, eftersom de innehåller ljus kemikalier som är snäll mot poolytor.