hur man tar bort mattan mögel lukt

Om någon plats i hemmet för närvarande påverkas av en orubblig mattan mögel lukt, du utan tvekan letar efter ett effektivt sätt att permanent lösa problemet. Lyckligtvis kan detta stickande lukt tas bort med hjälp av en enkel hemmagjord mögel remover och några grundläggande rengöringsredskap. Nedan är de åtgärder som krävs för att återställa din matta till dess ursprungliga luktfritt tillstånd.

Det första steget i att rensa mattan mögel lukt från ditt hem är att noggrant dammsuga heltäckningsmatta område som är drabbats av lukten. Kraftfullt köra dammsugaren över heltäckningsmatta område, var noga med att ägna särskild uppmärksamhet åt de delar av rummet där lukten är mest framträdande. En mini vac eller till och med en sopborste och skyffel kan också användas för att utföra detta steg, även om de kanske inte är riktigt lika effektiva. När det drabbade området är helt dammfritt, är du redo för nästa steg att eliminera mattan mögel lukt.

Steg 1 – Dammsug heltäckningsmatta

Efter att ha sugits området påverkas av mattan mögel lukt, är det dags att ta fram och tillämpa en mycket effektiv, lätt att göra mögel remover. Inom en ren, tom sprayflaska, kombinera en enda kopp vinäger med 2 koppar varmt vatten. När dina ingredienser har tillsatts, täta flaskan och fortsätt att spruta nybildade lösningen på områdena mattor som bär mattan mögel lukt. Som en extra bonus, om dessa områden fortfarande har själva mögel, bör denna rengöringslösning kunna snabbt bli av med det. När din lösning har applicerats, låt det sitta i 3 till 5 minuter för att ge det gott om tid att ställa in och tränga in i obehaglig lukt. Uppföljning med hjälp av en svamp eller tvättlapp att kraftfullt skrubba mögel remover till lukten bärande delar av mattan.

Steg 2 – Lägg till din hemlagad MÅgeltvÄtt

Vid denna steg, det finns 2 saker att tänka på. Först ut, avstå från att lägga mer än den rekommenderade mängden ättika till din rengöringslösning, eftersom stora mängder ättika tenderar att bära en matta mögel lukt. När du har bildat din lösning, se till att inte för mycket av det till mattan. Förutom ovan nämnda vinäger lukt, applicera stora mängder fukt till mattor riskerar att ge vika för bildandet av nya mögel insättningar.

Steg 3 – Lägg till din bakpulver

Nu när du har gett din matta en bra rening, du nästan klar att ta bort mattan mögel lukt. Att rensa eventuella kvarvarande spår av lukt, kommer du nu behöva hälla lite bakpulver över nyligen rengjorda ytan. Därefter efter att ha gett heltäckningsmatta tid att lufttorka, använd din dammsugare att suga upp bakpulver.

Om du lyssna dessa 3 enkla att följa stegen, kommer ditt hem mattor områden aldrig besväras av mattan mögel lukt igen.