hur man tar bort mögel från en solrummet

Att veta hur man tar bort mögel är en del av att äga ett hem. Mögel i solrummet har att gå. Det tar arbetet med hela rummet, men det kan göras. Om du bor i ett fuktigt område, då värme och fukt kan lätt orsaka mögel. Att veta hur man tar bort mögel är särskilt viktigt i dessa situationer.

Det första steget i att veta hur man tar bort mögel är rengöring på rummet. Det innebär att ta bort allt från solrummet. Om du har högar av tidningar, till exempel, bör du packa dem i soppåsar och ta bort dem eftersom de kan vara en källa för mögel. Detsamma gäller för varje kartong eller poröst material. Allt detta är en magnet för mögel och bör kastas ut. Efter detta, dammsuga hela området, med särskild hänsyn till hörn och vinklar. Ta så mycket av möblerna som möjligt ut ur rummet.

Steg 1 – Rengöring

Mörkarna kan vara en källa av mögel. För att rengöra dem, sätta lite blekmedel i ett badkar med varmt vatten och blöta mörkarna i det. Skrubba ren med en pensel. Använd gummihandskar för alla uppgifter med blekmedel. Torka med en mjuk trasa och hänga öppen för att torka.

Steg 2 – Persienner

God ventilation i solrummet kan skära ned på mögel. Öppna fönstren och dörren att släppa in mer luft. Detta i kombination med solen, kommer att bidra till att skära ned på mögel.

Steg 3 – Ventilation

Du måste rengöra väggarna för att ta bort mögel och bidra till att förhindra det bildas. För detta bör du använda antingen en mopp eller en trasa och en svag lösning av blekmedel och vatten. Torka alla ytor med lösningen. Använd en andningsmask som du arbetar med blekmedel.

Steg 4 – Väggar

Om solrummet har ett klinkergolv eller en linoleumgolv, kommer detta också att behöva rengöras. Än en gång måste du använda en lösning av blekmedel och vatten. När du ser några tecken på mögel, använd en mer koncentrerad lösning, en del blekmedel till en del vatten, och skrubba hårt med en borste. Låt alltid vatten och blekmedel lufttorka. Det finns ingen anledning att torka ren. Med fönster och dörrar öppna för ventilation genom huset, kommer detta inte att ta lång tid och blekmedel lukten kommer snabbt försvinna.

Steg 5 – Möbler

Om det finns mögel på klädseln i solrummet, att veta hur man tar bort mögel kommer att tjäna dig väl. Allt du behöver göra är att blanda en kopp isopropylalkohol med en kopp vatten.

Med en mjuk trasa, eller med hjälp av en borste med mjuka borst, skrubba mögliga området. Att torka klädsel, antingen flytta den utanför, eller placera den i en solbelyst område. Denna naturliga torkning hjälper till att hålla mögel från att återvända. Du kan också prova att använda ättika på området med mögel.