hur man tar bort mögel från läder

Susan M. Keenan har en magisterexamen i gemenskapen psykologi, och skriver artiklar om många ämnen, inklusive hem förbättring, trädgårdsskötsel, resor, fastigheter, privatekonomi och mer.

Oavsett om det är en jacka, en dyr handväska, eller ett par skor, är läder funktionell, elegant, premium material som gör en stor uppgift. Det enda som kan ha en större inverkan än en välgjord läder objekt, är förekomsten av mögel fläckar och mögel skador. Lyckligtvis kan flera åtgärder vidtas för att minimera mögel på dina läderprodukter.

Rengöring

Om du har sett mögel växer på din läder objekt, det finns sätt att rengöra bort.

Förebyggande

Använd en torr, ren trasa för att ta bort så mycket mögel som möjligt från din läder objekt. En svamp eller liten skurborste med nylonborst kan också användas för att få mögel off av läder.

ämnen

Om du fortfarande ser några mögel fläckar på din läder material, göra en lösning av tvålvatten och torka objektet helt ren med en trasa eller svamp. Placera objektet på en plats där den kommer att förbli ostörd. Låt den torka ordentligt. Det är bäst att placera ut produkten ur direkt solljus och inte utsättas för värme.

Om produkten är tillverkad av äkta läder, måste du följa upp med en läder balsam på grund av att det tillsatta vattnet. Applicera läder balsam för produkten att följa instruktionerna som tillhandahålls av tillverkaren. Normalt är dessa instruktioner finns på produktens etikett. Gör detta så snart som möjligt för bästa resultat med din läder underhåll.

TIPS: Ta din möglig läder utanför för att rengöra den. Detta kommer att förhindra alla lösa, bort sporer från att spridas i ditt hem.

För borttagning av tunga mögel från läder, göra en lösning med hjälp av lika delar vatten och tvättsprit. Med hjälp av en ren svamp doppad i lösningen, torka av läder produkten ren. Använd en ny duk eller svamp doppad i rent vatten för att torka av produkten igen.

I likhet med vatten och tvål, bör läder rengöras med en vatten och alkohollösning torka bort från hög värme eller direkt solljus och behandlades sedan med en kommersiell läder balsam.

Tyvärr föredrar mögel att växa på naturliga produkter som läder, medan syntetiska material och föremål har mindre risk. Med detta sagt, är den bästa strategin för att förhindra mögel från att bildas på läder för att stoppa den från att uppstå i första hand. Mögel växer från mögel. Formar vanligtvis gillar stängda områden som är fuktig, varm, och har dålig belysning och luftcirkulation. Undvik att förvara din läder objekt i dessa villkor för att ge dem deras bästa chanserna.