hur man tar bort trä listen

Renovera ett hem kan kräva att du tar bort trä listen som är en gräns från väggen till taket. Trä listen används i en mängd av äldre hus. Det var en ståtlig typ av gjutning som gav rummet en mer elegant, formellt utseende och känsla. I en renovering typ av situation kan du behöva ta bort en del eller alla av trä listen antingen fixa det eller ersätta det. När du tar bort trä listen, här är några steg för att se till att det sker utan att bryta gjutning, eller skadas av fallande skräp.

Om du renovera en gammal hem och vill hålla listen stil, måste du först kartlägga gjutning för att kontrollera vilka delar behöver repareras. Du många behöver bara ta bort vissa delar av form istället för att ta ner alla gjutningen. Ju mer gjutning du tar bort, desto större är chansen att bryta det och att behöva ersätta den.

Steg 1: Undersökning Wood listen

Med hjälp av en markör, eller en penna, markera de avsnitt som du behöver för att ta bort och ersätta. Du bör försöka att införliva hela avsnittet, men om bara en liten bit är skadad, då kan du ersätta den med en bra en.

Steg 2: Markera avsnitten för att ta bort

Om du ska ersätta en del av trä listen, då måste du klippa ut. Med hjälp av ett roterande verktyg med en rak skär bit, skär längs varumärkena i gjutningen. Se till att skärdjupet är sådan att den kommer att gå igenom träet, men inte den underliggande ytan.

Steg 3: Skär ut skadade listen

Det finns tillfällen när du bara behöver göra några grundläggande reparation av trä form. Om så är fallet, då du vill vara säker på att du inte knäcka träet medan bända bort väggen. Använd ett litet block av trä och vila kofot eller hammare, på den. Skjut klorna på vad verktyg du använder i botten av listen. Bända upp försiktigt, men bestämt, och lossa naglarna. Flytta brytjärnet längs avsnitt tills du har tagit bort det.

Steg 4: Bänd avsnitt av Molding Off

Ibland naglarna inte kommer att bända upp från väggen, men dras genom gjutning. Om detta händer, använd en hammare klo och ta bort spikarna från väggen.

Steg 5: Ta bort Nails

Om ombyggnad med det ursprungliga träet listen är inte i planerna för ditt rum, kommer du vill ta bort allt. Återigen, använd en träbit som hävstång för spett och börjar försiktigt bända upp listen. Flytta längs med form tills du har det nästan ut. Använd dina händer och avsluta dra listen bort från väggen. På så sätt har du kontroll över formning och det kommer inte att rasa på huvudet.

Steg 6: Ta bort hela Molding