hur reparera ett platt tak vent

En platt tak är svårt att korrekt ventilera, eftersom taket inte har soffits som vanligtvis finns med en gavel eller sadeltak, så ett platt tak ventil måste skötas och underhållas regelbundet. Som det platta taket ventilations är behöva arbeta hårdare för att utföra sin uppgift, är det större risk att utveckla problem, och mer sannolikt att behöva repareras eller bytas ut. Om du upptäcker att ditt tak eller vindsutrymmet inte ventileras ordentligt, då kan du överväga att ersätta din gamla platt tak vent med ett tak luftuttaget, men brist på det, kan du bara försöka reparera ventilerna som du har.

Innan du tar bort ventilen och försöka reparera det, bör du ta dig tid att inspektera taket och vinden under den. Leta efter vattensamlingar, eller för tecken på mögel runt kanterna på ventilen. Detta kommer att föreslå att ventilen har varit ett problem för en lång tid, om du inte hittar pooler av stillastående vatten, bör du lämna ensam, och ringa på ett professionellt. Unket vatten i en varm atmosfär är en grund främsta grogrund för legionärssjukan, som kan döda. Mögel kan också vara giftiga, och bättre hanteras av proffs också.

Steg 1 – Kontrollera taket

Om allt verkar okej, ta bort ventilen från väggen genom att vrida det. Du kan behöva pris det ut från väggen, i synnerhet om det har funnits en lång tid. Försök att inte störa någon av bältros. Ta ventilera ner till en väl ventilerad plats, och titta på det under starkt ljus. En platt takventil kan bli igensatta med skräp, som kommer att stoppa den från att arbeta. Om du ser att ventilen är blockerad med löv eller liknande, tvätta ut. Demontera ventilen och placera alla bitar i tvålvatten. Använd en skurborste för att ge det en bra ren. Låt torka.

Steg 2 – Ta bort Vent

När ventilen är ordentligt rengjord, inspektera den noga. Om det finns inget annat fel med ventilen, då kan du snabbt montera tillbaka den i samma läge. Använd nya skruvar att montera ventilen, eftersom detta kommer att säkerställa att det förblir på plats.

Steg 3 – Montera Vent

Du kan hitta sprickor på ytan, eller tecken på rost om det är en metallgallret. En platt takventil som är sprucken kommer inte att fungera, och behöver bytas ut. Kasta ut den gamla ventilen, och köpa en ny av liknande storlek. Tryck på denna in i öppningen och skruva tillbaka på plats. Den nya ventilen kan vara något större eller mindre, så var beredd att justera ventilations s plywood hängslen. När den nya platta tak vent är installerad täta runt innerkanten, och sedan ersätta någon av bältros som har knackat utanför att ta bort och återmontering av ventilen.

Steg 4 Byt ut Vent