hur att renovera en gammal clawfoot badkar

Många människor älskar utseendet på en clawfoot badkar i deras badrum. Denna typ av badkar är mycket populär bland husägare som remodeling deras nuvarande badrum. Clawfoot badkar lägga ett unikt utseende, karaktär och lyx till alla badrum. Med en clawfoot badkar, är husägare hälsas med lyxiga slappa efter en lång hård dag.

Renovering äldre clawfoot badkar är ett bra sätt att inte bara ha en av dessa matcher, men också hålla den ur deponin. Att ta sig tid att renovera ett gammalt badkar är inte en hård projekt, men kräver en hel del tid. I slutändan kommer att vara mycket nöjd med utseendet och känslan av clawfoot badkaret.

Steg 1 – Förbered Work Area

Innan du gör något arbete till clawfoot badkar, bör du ha en väl förberedd område att arbeta i. Det innebär ett område där det finns god ventilation. När du bestämma var att göra jobbet, som en plast presenning på golvytan för att minimera eventuella repor på kanten av badkaret. Ta bort eventuella gamla matcher eller rör som fortfarande är anslutna till badkaret.

Steg 2 – Ta bort rost och gammal färg

Den svåraste delen av att återställa en gammal clawfoot badkar är att ta bort rost och färg. Använd en borr eller slipmaskin med en tråd borste. Köra stålborste över hela ytan av karet för att avlägsna alla spår av rost och färg. Om du gör det kan ta lite tid och kräver tålamod. Påskynda processen genom att använda en färgborttagningsmedel i sparsam mängder.

Steg 3 – Ren och reparation

När du har tagit bort all rost och färg, rengöra hela ytan av badkaret. Använd en svamp och varmt vatten för att avlägsna skräp och damm. Om det finns några repor eller små sprickor, reparera dem med spackel. Denna filler bör vara specifika för antingen en metall eller akrylmaterial. Sprid den på de skadade områdena med en platt skrapa och låt den torka. När det är torrt, sand det med fint sandpapper.

Steg 4 – Prime Clawfoot Badkar

När alla förberedande steg är klar, avsluta projektet genom att applicera primer och måla. Använda en sprutpistol för att applicera primern på ytan av badkaret. Använd mjuk slag med pistolen och håll den 8-inches från ytan. Överlappar varandra stroke by.5-inches.

Steg 5 – måla Clawfoot Badkar

När primern har torkat helt, tillsätt första skikt av färg. Fyll färg spruta med en bra akrylfärg och använda samma målning metod. När badkaret är klar, låt den torka till en klibbig känsla. Vid denna punkt, måla men med ett andra skikt av färg.

Steg 6 – Lägg Glaze Finish

För din renoverade clawfoot badkar för att lysa, lägga en glasyr finish. Du kan använda färg spruta för detta, eller en skum borste. Applicera 2 lager glasyr och njuta av din lyxiga nya badkar.