hur du tar bort popnitar utan en borr

Popnitar är rörformiga till formen med domarna genom centrum. Niten själv är införd i ett tidigare borrat hål, genom de metaller du sammanfogning, och sedan låsas på plats med hjälp av en nit pistol. Spindeln dras tills den bryts loss och lämnar efter sig en ihålig nit som fäster två bitar av metall säkert. Även popnitar används ofta, kan processen för att ta bort dem vara svårt på grund av en avsaknad av trådar eller huvud som kan användas för att dra ut den. Den normala praxis är att göra avlägsnandet med samma borr som användes vid borrning av hål för niten, men också oftast förstorar befintligt hål, vilket nödvändiggör användningen av en större nit storlek för åter nitning. Det finns också fall där en blindnit behöver tas bort men en borrmaskin kan inte hittas. I sådana situationer måste du nöja sig med en annan borttagning metod.

Steg 1 – Att bedöma Material

Det första du bör göra är att bedöma de material som har fästs vid en blindnit. Tjockleken kommer att avgöra vilken metod kan vara bättre att använda och hur mycket kraft som du kan använda för att ta bort nitar utan borrning. Genomskinliga material såsom tunnplåt kan crumple eller ens rivas av med för mycket kraft, lämnar hela poängen med att ta bort popnitar värdelös.

Steg 2 – Ta bort Pop Rivet Head

En blindnit avlägsnas med en motorborr genom borrning på den ihåliga delen av nithuvudet tills den lossnar skaftet. Detsamma kan göras med hjälp av en platt skruvmejsel eller mejsel och hammare. Placera spetsen hos verktyget mellan materialet och nithuvudet och trycka på den med en hammare tills huvudet bryts av. Var försiktig med den kraft du använder, eftersom det fortfarande kan förstöra tjockare material trots robust metall kan ta en bra handtralla. Tunna skivor kan kräva att du göra mjuka men repetitiva kranar.

Steg 3 – trycka ut Pop nitskaftet

När du har klippt den blinda nit huvudet, använd en tunn skruvmejsel eller en liten stav för att driva nitskaftet ut ur hålet. Det kan komma ut med ett enda tryck om materialet är tunt, eller du kanske måste använda hammare med mer kraft och repetition för tjockare material.

Steg 4 – Med hjälp av en Dremel

Alternativt kan du använda ett roterande Dremel-verktyg. En liten, rund skär kommer som en av Dremel s bilagor och detta kan användas för att skära av huvudet av blindniten. Men se till att du kan använda verktyget med tillräckligt skicklighet för att undvika att skära material samt. En cirkulär fräs har en bredare kontakt med ytan du arbetar med, oavsett hur liten, jämfört med en borrmaskin. Därför är chansen att skada de omgivande områdena är också högre. När du har tagit bort huvudet av pop nit, tryck nitskaftet ut som anges i föregående steg.