hur man kan reparera en trasig takskena

Om du har en droppe tak, kommer du utan tvekan har en tid där du måste reparera metall takskena. Detta spår hålles i läge med små styrtrådar och stödja takplattor längs dess L-formad bana. Det finns tillfällen när taket spåret är skadad på grund av ökat tryck på brickan eller något stöter den underifrån. Här är några enkla steg för att reparera taket spåret.

Med hjälp av en liten hammare eller en gummiklubba, böja spåret tillbaka till sin position. Ställ en liten rak kant längs den bakre delen av taket spår och knacka på det med hammaren på den andra sidan. Fortsätt att trycka på banan tills den är rak och kan stödja takplattor.

Steg 1 – Bend Track tillbaka till sin position

Om taket spåret har knäckt måste du bifoga en bit plåt på vardera sidan av öppningen. Klipp upp för att passa med ett par tenn snips och säkra den till spåret med några nitar.

Steg 2 – Installera Sheet Metal

Borra små pilothål i både plåt och takskenan och pop nitarna på plats med niten pistol.

Steg 3 – Borra och Finish