hur man omforma antika speglar

Som antika speglar blir äldre, de ibland skadas. Den silvering inuti glaset kan börja erodera, på grund av exponering för fukt. Snarare än att kasta spegeln bort, kan du omformulera spegeln. Gamla ramar är ibland mer värdefulla än de ser ut, så ta några antika speglar värderas innan du börjar byta ut sina ramar. Om du tycker att ramarna är helt enkelt gamla och är inte värdefulla, kan du fortsätta med stegen nedan.

Antika speglar är oftast knutna till sina ramar med mycket små skruvar, som bör vara synliga på baksidan. Skruva alla dessa och lägg dem åt sidan för att återanvändas (om möjligt).

Steg 1 – Ta bort gammal ram

Du kommer då att behöva bända av ramen. Skjut ramen isär med kanten av skruvmejseln, men se till att inte skada framför spegeln. Kassera baksidan av ramen om den är vattenskadade eller på något sätt korroderade. Hålla framför spegeln om det är en värdefull.

Steg 2 – Ta Mätningar

Nästa steg för att reframing antika speglar är att mäta de yttre kanterna av spegeln och det överlevande ramen. Du kommer att behöva bestämma hur bred ram måste vara innan du försöker byta ut baksidan av ramen. Du kan sedan resa till din lokala hem förbättring butik, där du kan hitta lämpliga bitar av stödmaterial.

Steg 3 – Välj Material för Front

Antika speglar har också fram ramar. Om din skadas, ta mått du tog för kanterna på själva glaset och titta i butiken för lämplig formning. Du kommer att hitta en rad dekorativa lister att välja mellan, så du kommer sannolikt att kunna hitta en som ungefär motsvarar din antika spegel. Du kan måla denna dekorativa gjutning för att passa ålder spegeln. Eller så kan du lacka det för att bevara effekterna av spegeln.

Steg 4 – sätta ihop

Du kan limma din gjutning till kanten av spegeln och använda skruvar som du hade behållit för att säkra ramen på baksidan. Gör stödramen genom att skära ner en träbit till rätt storlek och sedan trimma den för att passa kanterna på glaset. Säkerhets ramar bör hålla antika speglar på plats, så noga med att se till att botten av ramen skruvas in ordentligt.

Skruva ramen tillsammans och vik hörnen runt så att ramen är säker. Om du märker finns luckor när du är klar, kan du fylla dessa med trä kitt eller diktning. Du vill se till att ingen ytterligare fukt når silvering i antika speglar.