hur man positionerar en träsnideri mejsel för en skal snitt

Om du inte är bekant med de många processer i träbearbetning och det enda som kommer till dig när du ser en träsnideri mejsel är en dörr propp, måste du veta hur man positionerar mejseln att göra en skal snitt. Men först måste du veta vad en effektivisera snitt är. Denna nedskärning är en där du scoot under översta lagret av trä och ta bort en bit. Vanligtvis är det gjort av curling trä skiva. Snittet används i allmänhet för att minska måtten på en trä.

Placera material du kommer att arbeta på i ett skruvstäd bänk och klämma den. Markera platsen som du behöver för att jämföra.

Steg 1-iordningställande och märkning Wood

Grip mejseln med båda händerna. En hand bör vara på toppen av mejselns handtag, medan den andra skall vara på toppen av mejselklingan. Handen som är placerad på handtaget toppen kommer att vara den som kommer att ge effekt och en på handtaget bladet kommer att erbjuda kontroll och styra verktyget i rätt riktning.

Steg 2 griper tag i Chisel

Vid en skal snitt bör mejseln vinklas mot färdriktningen och snittet ska gå längs träets ådring, inte mot den.

Steg 3-Placering av Chisel

Tryck stadigt på mejseln och göra tunna spån från träfibrerna. Arbete genom att gå från de yttre kanterna på materialet till mitten, så att inte ha någon splittring.

Steg 4-Göra Cut