hur man reparera en platt plåttak läcka

Men bra en platt plåttak kan vara, det är fortfarande skyldig att läckor som vatten kan samla på det och orsaka rost som så småningom bildar ett hål. När detta händer måste du åtgärda läckan snabbt. Det är inte ett svårt jobb, en även de utan konstruktion erfarenhet kan hantera utan problem.

Efter att ha etablerat exakt var läckan är på plåttaket och hur stort det är, måste du att upptäcka vilken typ av metall taket är gjord av. Du måste matcha detta för att metall patch du skapar att gå på rätt sätt.

Steg 1 – Metall

Använd allrengöringsmedel renare på området runt läckan. Detta kommer att ta bort smutsen så plåster kan följa helt utan att komma ut senare. När du har gjort det, använd en stålborste på området för att rengöra djupare alla avlägsna eventuella sista resterna av smuts.

Steg 2 – Rengöring

Din metall patch måste vara 2 inches större i alla riktningar som den läckande området. Efter att ha klippa det, vilket gör att det är fyrkantig, ta dina tenn snips och skär in diagonalt i varje hörn, vilket gör snittet ca ½ tum i längd. Detta kommer att göra det lättare att vika kanterna på plåstret.

Steg 3 – Patch

Nu, med tången, vik över alla kanter och tryck ner dem så att de är fast mot resten av plåstret. Ta din sandpapper och gnugga kanterna du bara mappen. De behöver för att vara ljusare än resten av metallen på plåstret.

Steg 4 – Lödmetall

Applicera en sträng av flussmedel både till kanten av lappen, där du bara har sandpapered det, och även där plåstret kommer att lägga på den plana plåttaket. Nu låg lappen på plats och vikt ner. En tung sten är bra för detta.

Steg 5 – Säkerhet

Värm upp lödkolven och tillämpa den där lappen möter taket. Har din löda dit, så värmen smälter lodet och bildar en bindning mellan taket och plåstret. Gå hela vägen runt plåstret, är säker på att du inte lämnar några utrymmen, oavsett hur liten. Ta bort stenen.

Klipp 2 flera metall lappar, båda större än plåstret du bara har lödda på plats. Att tillämpa dem, först sätta tak cement på området så det täcker samma område som patchen du just har klippt. Sätt den första av de nya metall patchar på plats, trycka ner ordentligt så varje del av det fastnar.

När du har gjort det, tillämpa tak cement på toppen och hålla den andra lapp ovanpå den första. Tynga ner, med hjälp av stenen en gång till. Efter att de har haft en chans att torka, slutföra jobbet genom beläggning med en sista lagret av tak cement och din läcka kommer att fastställas.