hur man reparera en repad skiffer golvplattor

En repad golvplattor inte nödvändigtvis jaga ersättning kakel, vilket kan vara svårt om du inte har installerat skiffer i första hand. Medan spot korrigeringar som mineralolja kan minska uppkomsten av repor, kan de också påverka färgen på kakel runt noll och är inte en permanent lösning. Det bästa sättet att reparera repad skiffer är att återförsluta hela golvet. Detta säkerställer färg kontinuitet med andra brickor och hjälper till att förhindra framtida repor.

Steg 1 – Skydda din arbetsplats

Om möjligt, ta bort möbler och vitvaror från golvet före start. Användningen av det breda maskeringstejpen längs den nedre kanten av någon skåp, väggar eller apparater som kylskåp och diskmaskiner. Detta för att förhindra att få tätningsmedel på något annat än skiffer.

Steg 2 – Rengör ytan

Torka din klinkergolv ren med svamp eller trasa och en godkänd sten renare. Undvik kemiska rengöringsmedel såsom de som används för vinylgolv eller dusch, eftersom dessa ofta är för hårda för sten och kan skada golvet. Sten rengöringsmedel kan hittas på din lokala hem förbättring butik eller i butiker som är specialiserade på kakel och sten. Vakuum bort all smuts och löst skräp, företrädesvis med en handhållen vakuum eller en vakuumslang fäste, som vanliga dammsugare kan faktiskt orsaka fler repor. Inspektera golvet noga för att se till att den är ordentligt rengjord.

Steg 3 – Använd din tätningsmedel

För detta projekt kommer du vill ha en genomträngande tätningsmedel, inte en yta tätningsmedel, för att ge den mest skydd för dina skiffer plattor. Det är bäst att välja ett tätningsmedel specifikt utformade för skiffer golv. Om dina repor drastiskt lättare än kakel, kan du välja en färg som förbättrar sealer som matchar färgen på ditt golv. Detta kommer att mörkna i repad område och hålla resten av golvet konsekvent i färg.

Läs alla instruktioner och säkerhetsföreskrifter på tätningsmedel innan du ansöker. Från och med ett hörn, använda en roller eller pensel för att tillämpa en liberal, jämnt lager av tätningsmedel, som arbetar baklänges över hela golvet. Låt tätningsmedlet penetrera stenen i minst 20 minuter. Om du vet att din skiffer är särskilt porös, vänta 30 minuter efter den första ansökan har trängt och tillämpa en annan päls av tätningsmedel.

Steg 4 – släta över

Vänta 30 minuter så att din sista lagret av tätningsmedel att penetrera. Sedan fukta en ren handduk med ytterligare tätningsmedel och torka försiktigt ytan på varje platta med handduken. Detta tar bort eventuellt överskott eller kvarvarande tätningsmedel, se till att tätningsmedlet har absorberats jämnt över plattan.

Steg 5 – Steg bort

Den förseglade golvet kommer att behöva mellan 24 timmar till 72 timmar för att härda fullständigt. Det bör inte beträdas 8 timmar efter förslutning. Skiffer golv ska återförslutas med några års mellanrum, som rekommenderas av tätningstillverkaren. Det är bäst att hålla sig med samma tätningsmedel när återförslutning, olika produkter kan reagera dåligt med varandra och skada dina brickor.