hur man reparera skadade diket dräneringsgaller

Trench avlopp grindar kommer att hindra stora skräp från att komma in i avloppssystemet, och kommer också att förhindra översvämningar med höga vattennivåer. De är en nödvändig komponent för alla avloppssystemet. Det finns flera typer av galler och reparera dessa kommer att kräva olika verktyg och kunskap.

De flesta nyare dike drain grindar använder ett låssystem som inte kräver att du riva sönder betongen eller bryta gallret för att ta bort den. Med dessa finns det är typiskt en liten spak som löper längs insidan av gallret. Vid slutet av den gallersystemet är en liten bar som är i jämnhöjd med rosten. Du kommer att behöva använda en skruvmejsel för att dra stången så att L-form är vänd uppåt, och sedan dra sig tillbaka på stången för att låsa upp låset. Detta gör att du kan ta bort den del som är skadad och helt enkelt ersätta den enda avsnitt.

låsning Galler

Trä galler används inte så ofta nu eftersom de inte motstå vittring samt. Vissa äldre program kan fortfarande använda dessa. Trä galler är också det enklaste sättet att arbeta med. Du behöver bara ta bort rosten, klipp ut den skadade delen, och ersätta den med nya trä bitar. Du kan sedan försegla virket att erbjuda mer väderbeständighet.

trä Galler

Gjutjärn dike drain galler är mycket vanliga. De ser bra ut och kommer att pågå i årtionden, om inte längre. Problemet är att ta bort dem. Om du behöver reparera en skadad gjutjärn galler, måste du bryta fenorna eller flänsar som håller gallret på plats. Genom att göra detta, är du i huvudsak förstör rosten och kommer att behöva byta ut hela. Om du har en del av gjutjärn som bara är repad eller urholkad, kan du vanligtvis rätta till detta utan att ta bort hela rosten. Du kan köpa färgprodukter som är gjorda just för gjutjärn som kommer att fylla i det skadade området, vilket skapar en jämn yta igen.

Gjutjärn Galler

Detta är inte så vanligt i hushåll, men vissa grupper gör använda denna typ av galler. Reparera dessa kan kräva att du nagga på betongen som omger gallret för att ta bort den. Detta kommer också att kräva att du häller ny betong i området för att placera den nya galler.

Galler i Concrete

Många människor väljer dessa typer av galler för enkel användning. Dessa kommer att installeras i betong, men har en topp som lyfter av rosten. För att lyfta toppen du behöver bara sätta på ett par handskar och hitta spaken under ett av lamellerna i gallret. Aktivera spaken och dra upp på toppen. Så länge ramen för gallret inte är skadad, kan du helt enkelt ta bort skruvarna och gångjärnen, göra nödvändiga reparationer och installera den övre delen av rosten. Dessa är dyrare att installera, men kommer att pågå en livstid sedan arbetar med dem är mycket enklare.

Flip Top Galler